Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dotorp

Ingen ändring av domen mot Knutbypastorn Gembäck

Peter Gembäck på väg in i rättegångssalen i Uppsala tingsrätt. Nu har hovrätten dömt i fallet om händelser i den omtalade Knutbyförsamlingen.

Annons

Det blir ingen ändrad påföljd för tidigare Knutbypastorn Peter Gembäck, från Falköping. Böterna för misshandel och olaga tvång mot en tidigare församlingsmedlem står fast.

Gembäck dömdes av Uppsala tingsrätt till villkorlig dom och 80 dagsböter, men överklagade till Svea hovrätt då han ville slippa bötesstraffet. Detta motiverade han med att han 2017 frivilligt anmälde sig själv till polisen.

Hovrätten går dock inte på hans linje, utan anser att tingsrätten i sitt val av påföljd redan tagit tillräcklig hänsyn till Gembäcks agerande, rapporterar UNT.

Annons

Annons

Förutom Gembäck dömdes också två andra pastorer för brott mot tidigare medlemmar av den omtalade Knutbyförsamlingen. En av dessa är kvinnan som benämnts som Kristi brud som fälldes för åtta misshandelsfall. Den tredje pastorn dömdes för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning då han utfört olika sexuella handlingar med en då 17-årig flicka inom församlingen.(TT)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy