Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Söderling om Davis Cup-slutspelet och coronaoron: ”Ovissheten är lite jobbig”

Sveriges Davis Cup-kapten Robin Söderling och dubbelparet Robert Lindstedt och Markus Eriksson under DC-mötet med Chile i Kungliga tennishallen i mars. Arkivbild.

Annons

Robin Söderling tror inte att den internationella proffstennisen kan starta som tänkt i mitten av juli.

Och han är orolig för Davis Cup-slutspelet i november, där bröderna Ymer ska delta.

– Det finns ju inga garantier, säger DC-kaptenen.

Coronapandemin har lamslagit världen i ett par månader, och den internationella proffstennisen väntar på besked kring när den kan dra i gång igen. Internationella tennisförbundet meddelade för drygt en månad sedan att allt spel på samtliga tourer, till exempel herrarnas ATP och damernas WTA, är stoppat fram till den 13 juli.

Men Sveriges Davis Cup-kapten Robin Söderling tror att tävlingsförbudet kommer att förlängas.

”Ganska otroligt”

– Swedish Open-veckan i Båstad skulle i så fall vara den första veckan, men när jag tänker på det... Det ska flygas in spelare och funktionärer, folk från hela världen, och samlas på ett ställe. Personligen tror jag tyvärr att det blir jättesvårt, säger Robin Söderling.

– Men det är bara en känsla jag har. Det känns faktiskt ganska otroligt.

Annons

35-åringens egen vardag i sitt arbete som kapten för det svenska DC-laget, som är kvalificerat för slutspelet i Madrid, beskriver han som väldigt speciell. Inga tävlingar att titta på och inga officiella träningstillfällen. Sveriges toppspelare håller i gång på egen hand, utifrån restriktionerna i länderna där de befinner sig.

Annons

Ändå hoppfull

– Elias och "Micke" (Ymer) har kört på riktigt bra i Salk (hallen i Stockholm) under flera veckor. Markus Eriksson ska jag faktiskt ner och träffa i Göteborg i veckan och köra lite träning med. "Robban" Lindstedt är i USA och kör på så gott det går, han är på något sätt den som är minst drabbad av det här. Han ska spela sin sista säsong, är äldre och har haft en del skadeproblem. De har alla kunnat hålla i gång ganska bra, säger Söderling.

Mikael Ymer under singelmatchen i kvalet till Davis Cup-slutspelet mot Chiles Alejandro Tabilo i Kungliga Tennishallen. Arkivbild.

TT: Känner du någon extra stress?

– Ovissheten är lite jobbig. Drar det i gång om några månader? Blir hela säsongen inställd? Det är en ny situation och det är inte så roligt. Jag skulle inte säga stressad, på något sätt är det lika för alla, men det finns ju inga garantier för att det ens blir något Davis Cup i november.

Söderling skrattar först till när han får frågan om vad han tror.

– November är ju ganska långt bort ändå, så ja. Men det är en gissning. Jag har ingen aning om vad som händer med det här viruset. Om det börjar fås kontroll på det, eller om det kommer en andravåg. Det är väldigt många tävlingar före slutspelet, det ligger precis i slutet på säsongen, så på så sätt är det positivt. Men jag har faktiskt ingen aning i dagsläget. Man får ändå ha planen att det kommer att spelas, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis släpps det på restriktionerna, det blir bättre med viruset och man ser att det går åt rätt håll. Då kan vi ha lite träningsveckor och få till officiella träningsperioder, jag kan resa om det blir lite tävlingar.

David Hjorter/TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy