Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Alla bilträffarna som ställs in – Nasco Yankees och sju andra skjuter upp till nästa år

Arrangörerna av åtta stora bilträffar har enats om att ställa in i år, bland dem Nasco Yankees i Falköping. Bilden från Nasco Yankee Meet på Falköpings flygplats 2018.

Annons

Nasco Yankees ställer in Nasco Yankee Meet i juli.

Det är bara ett av flera stora motorevenemang som stoppas av corona-smittan.

Klas Hermansson, ordförande för Nasco Yankees i Falköping, har redan meddelat att klubben ställer in den stora träffen Nasco Yankee Meet på Falköpings flygplats sista lördagen i juli.

Det är inte den enda träffen som skjuts på framtiden.

Annons

I ett pressmeddelande, som åtta arrangörer av bilutställningar och cruisingar runt om i landet står bakom, redovisas ett gemensamt beslut att skjuta upp evenemangen till 2021.

Arrangemang som påverkas av beslutet är:

• Kungälvscruisingen 23 maj

• Cruisingen Lysekil 20 juni

• Big Lake Run, Rättvik 27 juni

• Cruisingen i Lidköping 2-4 juli

• Wheels & Wings Falkenberg 17-18 juli

• Falu Cruising 22 juli

• Nasco Yankee Meet Falköping 25 juli

Annons

• Tranås Cruising & Rock´n Roll Event 7-8 augusti

I pressmeddelandet skriver arrangörerna att beslutet fattats med med respekt för folkhälsomyndighetens rekommendationer, regeringens beslut och allas hälsa.

”Givetvis är vi alla otroligt besvikna eftersom förberedelserna inför dessa stora evenemang pågått under nästan ett års tid på näst intill helt ideell basis, men beslutet känns ändå helt rätt.”

I pressmeddelandet uttalar arrangörerna sig också om spontancruisingar:

”Samtidigt med detta beslut vill vi också göra klart att vi inte står bakom någon form av spontancruising. Varken i samband med inställt evenemang eller annan tidpunkt så länge inte folkhälsomyndigheten eller regeringen ändrar sina beslut och rekommendationer. Med respekt för allas hälsa och vårt beslut om att ställa in uppmanar vi alla att givetvis ta bilen på en tur med familjen, men vädjar till att hålla sig borta från spontancruisingar. Alla arrangörer har idag ett gott samarbete och förtroende med kommun och polis vilket gör det möjligt för oss att genomföra våra evenemang. Vi har idag redan sett att dessa spontancruisingar kan ställa till problem för inblandade evenemangsklubbar.” står det i meddelandet, med hänvisning till reaktioner som följde på spontancruisingen i Falköping den 25 april och i Lidköping natten till 3 maj.

Annons

Annons

Nasco Yankees ordförande Klas Hermansson uttalade sig på klubbens Facebook-sida i samband med händelsen, och ACCS Lidköpings ordförande Helen Van Dijk lägger till att spontancruisingarna drar en skugga över det arbete som läggs ner inför de arrangerade cruisingarna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan