Annons

Annons

Annons

Värmen gör efterlängtad comeback – omkring 20 grader i sikte

Efter ett ganska ryckigt väder de senaste dagarna inleds nästa vecka med en ny vädermix – som följs av solsken och varmare försommarväder.

”Temperaturmässigt kan det på en del håll nå omkring 20 grader, framförallt i Götaland och Svealand”, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI. Arkivbild.

– Vi har en vecka framför oss där det tidvis bjuds på lite allt möjligt, konstaterar Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Överlag väntas ett högtrycksbetonat väder med en del sol i hela landet, samtidigt som en del moln kan växa till sig.

Annons

Annons

– Tidvis kan även någon regnskur förekomma.

På tisdag och onsdag blir det något ostadigare, framförallt i den norra halvan av landet. Där väntas ett regnväder passera och friska vindbyar kan förekomma.

Men överlag börjar det arta sig för den som har hoppats på varmare försommarväder. Temperaturmässigt kan det på en del håll nå omkring 20 grader, framför allt i Götaland och Svealand.

– Fortsättningsvis ser det ut som att det kan bli en del sol som kan visa sig under andra halvan av veckan, säger Linus Karlsson.

Prognosen talar i dagsläget för att solen kommer att visa sig i största allmänhet i hela landet, vilket håller i sig under torsdag och fredag och även under helgen.

– Det är dock en vecka dit, så det finns så klart risk för förändringar. Men just nu ser det ut att vara det allmänna väderläget, säger Linus Karlsson.

Åsa Johansson/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan