Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Corona- människors livsverk och drömmar står på spel

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Coronakrisen skördar hårt, såväl liv som hela livsverk. Vi som Fastighetsägare tar ansvar genom att på bästa sätt hjälpa till för att vi som samhälle ska kunna övervintra livskraftiga företag och komma stärkta ur krisen med utvecklade affärsmodeller och blomstrande företagande.

Ett flertal branscher räknas nu av staten som särskilt utsatta. Fastighetsägande är inte en av dessa branscher utan används istället som buffert och medfinansiär. Detta genom hyresstödsmodellen som nu ligger där staten bidrar med 25% av hyran och fastighetsägaren själv skall bidra med en lika stor andel genom minskade intäkter. Statens roll i detta skall inte underskattas utan snarare välkomnas. Men det är också viktigt att ha i åtanke att privata fastighetsägare faktiskt bidrar med mer resurser än staten för att hjälpa sina hyresgäster.

Annons

Annons

Fler än hälften av våra medlemmars lokalhyresgäster (främst restauranger, caféer och hotell) har under maj-månad fått någon form av stöd från sin hyresvärd. Det kan handla om anstånd med hyresinbetalningen, övergång från kvartalsinbetalning till månadsinbetalning eller tillfälliga hyresrabatter. Detta visar en undersökning som Fastighetsägarna har gjort bland små- och medelstora fastighetsföretag.

I tiden som råder, glöms ibland fastighetsföretagare bort. Företagare, som med egna medel bidrar till det som ovan skrivits och ger lokalhyresgästerna möjlighet att ta sig igenom och komma stärkta ur krisen. Fastighetsföretagare som jobbar hårt för att vi alla ska ha ett levande centrum, lokaler fyllda med aktivitet och trivsamma bostäder. Även fastighetsföretag är dock beroende av intäkter. Intäkter som nu i snabb takt minskar.

Coronakrisen är så mycket mer än en kris för människor. Det är människors livsverk och drömmar som står på spel. Fastighetsägarna tar ett stort ansvar för samhällsutvecklingen, detta genom att stötta sina hyresgäster i den mån det är möjligt.

Alma Ohlin

Ansvarig Näringspolitik

Fastighetsägarna Skaraborg

Adam Rapp

Kretsordförande

Fastighetsägarna Skaraborg

Fredrik Johansson

Vice Kretsordförande

Fastighetsägarna Skaraborg

Alma Ohlin | Ansvarig näringspolitik

Annons

vxl 031-755 33 00

alma.ohlin@fastighetsagarna.se

Fastighetsägarna GFR

Kyrkogatan 12 | 541 24 Skövde

www.fastighetsagarna.se | www.fastighetsagarbloggen.se

Vill du veta hur Fastighetsägarna hanterar personuppgifter? Läs vår personuppgiftspolicy.

Vi finns på Facebook

Fastighetsägarna Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan