Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Linus Ekstrand håller dörren på glänt för spel i Floby VK

Text

Den gångna säsongen var han volleybollproffs i Belgien.

Nu hoppas Falköpingskillen Linus Ekstrand, 25, på spel utomlands även till hösten, även om det är osäkert i dessa coronatider.

– I tisdags sprack min plan B, alltså spel här hemma i Sverige med Linköping, då klubben drog sig ut elitserien, säger han.

Falköpingskillen Linus Ekstrand, 25, har den gångna säsongen varit proffs i den belgiska volleybolligan. Nu avvaktar han och ser om han kan få ett nytt proffskontrakt till hösten eller om det blir spel här hemma i den svenska elitserien. Och i så fall kan Floby VK vara ett alternativ.

Falköpingsfostrade Linus Ekstrand, som bland annat har gått vid RIG Falköping, har under sin karriär spelat elitvolleyboll i Habo och Linköping. Men den senaste säsongen var han alltså proffs i den belgiska ligan.

Precis som många andra ligor – i såväl volleyboll som andra sporter – blev den dock inte färdigspelad, coronautbrottet satte stopp för detta.

– Det var väldigt tråkigt, både för laget och för min egen skull. Precis innan allting bröts hade jag spelat mina två-tre bästa matcher för säsongen. Jag hade verkligen velat fortsätta med ett slutspel för att om möjligt stärka mina aktier som proffs ute i Europa, berättar Linus.

Annons

Annons

Plan B sprack

Det råder ingen tvekan om att Falköpingskillen gärna vill vara kvar utomlands när de stora ligorna kör igång igen efter coronapandemin.

– Frågan är bara hur marknaden ser ut, vad kommer klubbarna att kunna erbjuda efter den kris som nu är i världen? Men jag har långt ifrån gett upp hoppet, jag hoppas att någon eller några ska höra av sig framöver, säger Linus Ekstrand.

Eftersom han har sin svenska bas i Linköping, där han bor tillsammans med sin sambo, har han fram till bara för några dagar sedan haft en tydlig plan B.

– Den planen omfattade studier kombinerat med spel här i Linköpings VC, berättar han.

Men när Linköpings VC på tisdagen lät meddela att man drar sig ur elitserien inför den kommande säsongen på grund av ekonomiska problem, så sprack den planen för Linus.

– Jag visste inget om detta förrän i tisdags, så jag har knappt hunnit fundera över andra lösningar än. Men jag har lovat mig själv att inte känna stress, det finns gott om tid att få kontakt med någon annan svensk klubb. Helst av allt vill jag ha kvar min bas i Linköping, men problemet är att det inte finns några andra elitklubbar på så nära håll.

Nämner Floby VK

– Vi får se hur det löser sig, jag behöver ju ha någon form av inkomst, speciellt om jag tänker mig att studera parallellt med volleybollen.

Vad är det du tänker läsa för något?

– Jag är inne på att skaffa mig ett praktiskt yrke i framtiden, så jag funderar på att läsa ellära.

Annons

Linus stänger absoluta inga dörrar till att kunna tänka sig att flytta från Linköping för att bosätta sig, studera och spela någon annanstans. Han nämner själv elitklubben i hans egen uppväxtkommun, alltså Floby VK, som en tänkbar möjlighet.

Annons

"Tar det lugnt"

Floby VK har, vilket framgick tydligt i samband med presentationen av den nya tränaren (Felix Casanova), ett stort intresse av att kunna knyta Linus Ekstrand till sig inför comebacken i elitserien.

– Som sagt, jag stänger absolut inga dörrar när det gäller Floby VK. Men jag tar det lugnt, först och främst avvaktar jag och ser vad som händer på den internationella marknaden. Blir det inget napp där, så får jag se vilket intresse det finns bland klubbarna här hemma och sedan får jag ta ett beslut, helt enkelt.

Läs också: Klubbkassören gläds mycket över Floby VK:s återkomst

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan