Annons

Annons

Annons

Corona: Sjukvården

Insändare
Insändare: Vi måste visa solidaritet i kristider

Som fackligt förtroendevald ser jag med förskräckelse hur folk redan börjar glömma hur allvarlig situationen är i samhället och inte minst i Västra Götaland.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

För några veckor sedan började myndigheterna tala om att peaken var nådd, vår egen sjukvårdsorganisation sa att man såg en tendens till en minskning av trycket på sjukvården.

Nu ser vi i stället i vår region en ökning av smittan igen. Därför vill jag påminna alla om att det inte är någon myndighet i sig, någon arbetsgivare eller politiker som kan ta ansvar för pandemin. Att diskutera vem som har mest rätt eller mest fel eller vilken modell som är bäst är något för framtiden.

Annons

Annons

För oavsett vad vi tror eller tycker personligen så är det vi tillsammans som måste förstå allvaret. Vi måste ta till oss och agera sunt och solidariskt med våra medmänniskor och följa de rekommendationer som råder.

Min förhoppning är att vi tillsammans ser till att hålla smittspridningen nere, att vi fördröjer smittspridningsförloppet både för att minska pressen på sjukvården och de som arbetar där under hög belastning redan i dag. Dom behöver inte applåder eller stöttande facebookinlägg, dom behöver en dräglig arbetsmiljö och den får dom bäst genom att vi håller smittan nere.

Och viktigast av allt är att vi vill vi slippa se fler personer avlida liggandes på mage i en respirator för att vi vill gå på krogen eller ligga och lapa sol nu när sommaren är på ingång.

Så ni som tycker att detta inte är så farligt. Tänk i stället på era medmänniskor, för Covid-19 är en elak liten sak som kanske inte slår så hårt mot alla, men för den som drabbas hänger livet på en skör tråd. Och det är just den saken vi tillsammans kan minska risken för genom att följa gällande rekommendationer.

Så:

√ Håll avstånd

√ Lyssna på rekommendationer

√ Tänk på dina medmänniskor

Jonas Ericsson

Ordförande Vision Västra Götalandsregionen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan