Annons

Annons

Annons

Fotboll

Mullsjö IF inleder samarbete med stiftelse: ”En förening som matchar våra värderingar”

Fotbollsföreningen Mullsjö IF har ingått ett samarbete med Stiftelsen Dunross & Co, skriver klubben på sin webbplats. Samarbetet gäller över säsongerna 2021 och 2022.

Text

Mullsjö IF, som har sin hemvist på Gruveredsvallen, har inlett ett samarbete med Stiftelsen Dunross & Co.

Bild: Joséphine Simar

Annons

”Detta samarbete är styrelsen mycket stolt över att kunna presentera för alla medlemmar i föreningen”, står det att läsa på Mullsjö IF:s webbplats.

På tisdagen blev det officiellt att Mullsjö IF från och med 2021 kommer att samarbeta med Stiftelsen Dunross & Co, vars huvudsakliga syfte är att ”stödja barn och ungdomars fostran bland annat avseende frågor som rör människors lika värde, arbete mot mobbning, rasism och sexism samt att engagera föräldrarna i föreningens arbete i dessa frågor”.

Annons

Annons

Husqvarna FF är för tillfället ensam förening från Jönköpings län att få stöd från stiftelsen, men får från och med 2021 alltså sällskap av Mullsjö IF.

– Vi ser Mullsjö IF som en förening som matchar våra värderingar och tankar kring barn- och ungdomsidrott på ett mycket bra sätt. På en så pass liten ort är det oerhört viktigt med ett bra och fungerande föreningsliv som ger barnen en geografisk närhet till sina idrottsaktiviteter. När verksamheten dessutom bygger på barnens glädje och utifrån tanken att ha med så många som möjligt, så länge som möjligt och i en så bra miljö som möjligt känns det väldigt kul att inleda detta samarbete, säger Jan Juhlin, stödansvarig för stiftelsen, i en kommentar på Mullsjö IF:s webbplats.

Stiftelsen Dunross & Co bildades i slutet av 2012 och på sin webbplats skriver stiftelsen om ideella föreningar och organisationer och att de ”gör ett fantastiskt arbete i dagens samhälle”. Stiftelsens tanke är att bidra med medel till exempelvis ledarutbildning och kompetensutveckling, samtidigt som den ställer krav kring värderingar för att hjälpa föreningarna att bli ännu bättre.

”Stiftelsens förhoppning är att de föreningar som uppbär stöd gemensamt ska hjälpas åt att sträva för att utbilda barn och ungdomar, med idrotten som sammankopplande verktyg”, skriver Mullsjö IF.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan