Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Fler har avlidit på sjukhuset i covid-19

Fler har avlidit som en följd av covid-19 på Skaraborgs sjukhus. Sedan starten av covid-19-vården vid Skaraborgs Sjukhus har totalt 31 personer avlidit i sjukdomen enligt senaste siffran från den 16 juni.

Antalet avlidna på Skaraborgs sjukhus som en följd av covid-19 ökar.

Bild: Jan Andersson

Annons

Förra veckan var det 28 personer som avlidit som en följd av covid-19 på Skaraborgs sjukhus. Skaraborgs sjukhus kommenterar inte ålder, kön, bostadsort på de avlidna på grund av patientsekretessen.

Det måste inte heller vara så att alla som vårdats på Skaraborgs sjukhus är hemmahörande i Skaraborg, då sjukhuset i Skövde tidigare har tagit emot patienter från bland annat Göteborg.

Annons

På Skaraborgs sjukhus vårdades den 16 juni 33 personer för covid-19 varav nio på IVA. Det är en ökning med en person jämfört med dagen innan som vårdas. Som mest har 42 personer vårdats för covid-19 på Skaraborgs sjukhus, vilket var i början av juni, men sedan dess har antalet fall trappats ned något.

Annons

Antalet bekräftade fall av covid-19 ökar däremot i länet, som en följd av den utökade testningen där allmänheten som har milda symptom. Tisdag den 16 juni kl. 14:00 fanns totalt 11 083 personer som testats positiva för covid-19 i Västra Götaland, en ökning med 340 personer sedan gårdagen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan