Annons

Annons

Annons

Skara sommarland

Nedräkning för Sommarland - snart rinner säsongen ut i sanden

I två dagar till kan man invänta ett besked från regeringen, meddelar Skara sommarland i ett pressmeddelande på tisdagen. Efter det rinner hela säsongen ut i sanden och man tvingas stänga ner hela verksamheten för resten av året.

Text

Nu räknar Skara sommarland timmarna. Om regeringen inte kommer med ett positivt besked innan torsdag lunch brinner hela säsongen inne.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

– Vi behöver tre veckor på oss för att utbilda vår säsongspersonal samt fylla och värma poolerna innan vi kan slå upp portarna helt. Får vi inget besked om öppning innan torsdagen den 18 juni har vi inget annat val än att ge upp säsongen 2020 och tvingas stänga vår verksamhet för resten av året, säger Janne Nilsson, Skara Sommarlands vd i ett pressmeddelande.

Annons

När regeringen införde ett maxtak om 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillstånd innebar det, som tidningen tidigare berättat, att Skara Sommarland inte kunde öppna. Parken har vädjat om att få öppna på ett omsorgsfullt sätt, med begränsat antal gäster i den 400 000 kvadratmeter stora utomhusparken, där man också visat att man kan följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, men regeringens besked dröjer.

Annons

En vanlig sommar sysselsätter Skara Sommarland omkring 550 säsongsanställda ungdomar, välkomnar 300 000 gäster och omsätter drygt 110 miljoner kronor.

"Trots idoga försök till dialog med myndigheter och beslutsfattare, kommer inget besked. Och snart är det för sent" skriver Skara Sommarland i sitt pressmeddelande.

Samtidigt kom besked på tisdagen att Leksand Sommarland fått tillstånd av polismyndigheten att delvis öppna sin park med ett begränsat antal gäster, vilket Sommarlands vd Janne Nilsson spontant tycker är märkligt då likheterna mellan parkerna är stora.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan