Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nu är det klart – så blir årets Stochampionat

Efter en lång tid av ovisshet har man nu till sist fattat ett beslut om årets Stochampionat på Axevalla travbana.

Text: 

En stolt vinnare från förra årets Stochampionat. I år kommer vinnaren inte att få höra publikens jubel.

Bild: Lo Hägerfelth

Annons

Det blir ett Stochampionat inför tomma läktare, meddelade man under onsdagen. Även campingen kommer att stå tom.

”Det är ett scenario vi har varit tvungna att förhålla oss till under en längre tid, vi har valt att avvakta så länge vi kunnat, men måste nu ta ett definitivt beslut om att vi kommer att genomföra tävlingarna utan publik”, skriver Axevalla på sin hemsida.

Annons

Restriktionerna som uppstått till följd av coronapandemin har bland annat inneburit att Sveriges travbanor stängt ner sin publikverksamhet sedan den 12 mars, och travbanorna är i nuläget endast öppna för de som arbetar inom verksamheten.

Annons

”Vi har full respekt för och stöttar de insatser som görs i samhället för att begränsa smittspridningen av viruset och vi ser idag inte något som indikerar att förutsättningarna kommer att förändras inom närtid, vilket gör att vi nu meddelar att publikplats och camping hålls stängda under Stochampionatshelgen.”

Stochampionatet kommer fortfarande att filmas och sändas, men de tusentals besökare som vanligtvis besöker Axevalla travbana i samband med tävlingarna får i år stanna hemma.

Att Stochampionatet ställs in för publik innebär också att Travveckan och dess tillhörande evenemang inte blir av.

– Blir det en tävling utan publik så genomförs inte Travveckan. Det är ett evenemang som bygger på att få hit besökare, har Travveckans samordnare Peter Gustavsson tidigare sagt till tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan