Annons

Annons

Annons

Tidaholm

TV: Ingemar och Catharina hoppades på gädda – fick badande bäver på kroken

Ingemar Göthberg och Catharina Nilsson var ute på fisketur i Tidan.

Förhoppningen var en gädda eller abborre – men det som nappade tillhörde inte ens fiskfamiljen. Istället ”högg” en bäver på kroken.

– Jag kände på mig att det var något stort, säger Ingemar.

Bild: Privat

Annons

I Tidan, mellan Fröjered och Orleka, tillbringade Ingemar Göthberg och Catharina Nilsson söndagen i en fiskebåt. Utflykten började som vilken som helst, ganska lugn med några smågäddor som nappade.

Catharina fick sedan syn på ett bäveransikte någon meter bort från båten, men den dök dock snabbt ner under ytan igen. Fisket fortsatte som vanligt men efter några minuter ryckte det till ordentligt i Ingemars spö.

Annons

Annons

— Jag anade att det var något stort och jag fick en sådan go känsla när man vet att det är något rejält på kroken, säger han.

Ingemar Göthberg blev rätt omtumlad över den annorlunda fiskeeskapaden.

Bild: Privat

En bäver hade oturen att fastna på kroken. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Arkivbild

När Ingemar och Catharina därefter förstod att det inte var gammelgäddan som nappat utan en bäver som fastnat på kroken, var det inte riktigt samma känsla. Ingemar tänkte kapa linan – men hann knappt börja innan bävern voltade och slet av linan.

Det hela skedde så snabbt att Ingemar, som bor i Orleka, knappt hann förstå vad som hänt innan bävern hade försvunnit ner i åns mörka vatten.

— Visst tänker man på den stackars bävern som fick en obehaglig överraskning, säger Ingemar Göthberg om sin förmodligen väldigt sällsynta ”fiskehistoria”.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan