Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Helgens trängselkoll visade inga allvarliga brister på serveringarna: ”På det stora hela ser det bra ut”

Under helgen har Miljösamverkan östra Skaraborg (Mös) genomfört flera trängselkontroller på ett antal restauranger, kaféer och serveringar i Skövde och Falköping.

I och med en ny lag om tillfälliga skyddsåtgärder på serveringsställen har man nu befogenhet att i värsta fall stänga ned verksamheten. Men i helgen kunde inga allvarliga brister i verksamheternas säkerhetsåtgärder upptäckas.

– Vi har stött på både positiva och mindre positiva exempel i Skövde och Falköping. Men inget som sticker ut, säger Max Olsson som är avdelningschef Mös.

Text

Inga allvarliga brister kunde upptäckas på serveringar i varken Skövde eller Falköping när Miljösamverkan östra Skaraborg under helgen genomförde inspektioner av verksamheternas smittskyddsåtgärder.

Bild: Arkivbild

Annons

Sedan den första juli gäller en ny tillfällig lag om smittskyddsåtgärder på restauranger, kaféer, barer och andra ställen som serverar mat och dryck. Lagen innebär att dessa verksamheter ska göra allt de kan för att minska smittspridning genom att förhindra trängsel. I och med lagen överförs även ansvaret om tillsyn av lagen från Smittskydd till kommunens miljönämnd. I vårt område faller ansvaret på Miljösamverkan östra Skaraborg (Mös).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan