Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Här är orsaken bakom branden på Volvo – saneringsarbete påbörjas

Branden på Gjuteri 1 i Volvo orsakades av ett läckage i en hydraulslang. Efter det akuta släckningsarbetet pågår nu saneringsarbetet efter branden och produktionen i lokalen bedöms vara igång i helgen igen.

Branden på Gjuteri 1 på Volvo GTO orsakades av en läckande hydraulslang uppger man från Volvo under onsdagsförmiddagen.

Bild: Lisa Bring

Annons

Branden på Gjuteri 1 på Volvo GTO startade vid 07.20 på onsdagsmorgonen. Såväl företagets eget brandförsvar som Räddningstjänsten kom snabbt på plats och lyckades ganska omgående få bukt med branden.

I ett pressmeddelande från Volvo meddelar man strax efter 10 på onsdagsförmiddagen att orsaken till branden har visat sig vara ett läckage i en hydraulslang och att orsaken till läckaget nu kommer att utredas.

Annons

Annons

Som tidningen tidigare uppgivit evakuerades personalen som jobbade i lokalerna i när branden utbröt. En insats som enligt Volvos presstalesperson Maria Salomonsson flöt på som den skulle.

– Utrymningen gick mycket bra och ingen person har blivit skadad i samband med händelsen. De som evakuerades kommer inom kort gå tillbaka till lokalerna.

– Det som händer nu är att ett saneringsarbete påbörjas. Exakt hur lång tid detta tar och när produktion kan återgå vet vi inte i nuläget, uppgav Salomonsson i på förmiddagen.

Senare på dagen kom ytterligare information från företaget, som då hade gjort en första bedömning avseende omfattningen på skadorna:

– Vår bedömning är att händelsen inte kommer att innebära någon kundpåverkan och produktionen beräknas vara igång igen till helgen, var beskedet i den nya informationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan