Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tidaholms G&IF vann klart hemma mot Kortedala

Tidaholms G&IF hakar på i toppen av fotbollstrean.

På tisdagskvällen vann laget med klara 4–1 (2–1) hemma mot Kortedala IF.

– Det blev en lite annorlunda tillställning, inte riktigt som vi ville ha den, men det gick ju vägen ändå, säger tränaren Patrik Andersson.

Text

Tidaholms G&IF fick jubla inte bara en eller två, utan hela fyra gånger, i tisdagskvällens match mot Kortedala IF hemma på Ulvesborg. Matchen slutade 4–1.

Bild: Per Ström

Annons

Matchen mellan Tidaholms G&IF och Kortedala skulle egentligen ha spelats redan innan sommaruppehållet, men blev då uppskjuten.

På tisdagskvällen var det i alla fall dags på Ulvesborg och TG&IF fick – ja‚ fick – ett tidigt ledningsmål.

– Det var ett självmål, en av deras spelare nickade bollen i egen bur, säger Patrik Andersson.

Gästerna kvitterade bara en liten stund senare, men innan paus kunde Max Persson ge TG&IF ledningen på nytt.

Annons

Annons

– Sedan sköt Mikael Axelsson 3–1 på straff i början av andra halvlek, men segern var inte i hamn bara för det. Det var den egentligen inte förrän Max Persson i den 75:e minuten gjorde sitt andra mål för kvällen och fastställdes slutresultatet till 4–1, fortsätter Patrik.

Nej, Kortedala chansade lite, gick ner på en trebackslinje och kunde etablera ett visst tryck mot hemmaförsvaret.

– Vår målvakt, Victor Strandh, fick göra ett par bra räddningar, menar Giff-tränaren.

Han anser vidare att matchen fick en lite speciell karaktär, men det hade å andra sidan tidaholmarna räknat med att det skulle bli mot just Kortedala.

– Ja, matchen och spelet blev ju inte riktigt som vi ville ha det, i alla fall inte hela tiden. Kortedala är ett lag som jobbar väldigt hårt och deras spelare löper mycket. Det blev en rätt så tuff match bitvis, men jag anser att vi tog kampen på ett riktigt bra sätt. Dessutom förmådde vi att emellanåt utnyttja de ytor som Kortedala lämnade i sitt spel. Totalt sett var det ingen 100-procentig insats, rent spelmässigt av oss, men som sagt, det finns förklaringar till det och oavsett så var segern riktigt skön, säger Patrik Andersson.

Redan på lördag är Tidaholms G&IF i farten igen, då mot Främmestad på bortaplan.

Matchfakta

Annons

Tidaholms G&IF-Kortedala 4–1 (2–1)

Målen: 1–0 (9) självmål, 1–1 (17) Aldin Zeljkovic, 2–1 (37) Max Persson, 3–1 (49) Mikael Axelsson, straff, 4–1 (75) Max Persson.

Varningar, TG&IF: Jacop Eriksson. Kortedala: Liiban Dhoore, Benjamin Binjamen, Nihad Cengic, Alisan Agac, Dino Degirmendzic.

Domare: Vildan Gërxhaliu, Skara.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan