Annons

Annons

Annons

Fotboll

IFK Falköpings motflyt bara fortsätter – tappade 2–0 till 2–4 på 19 minuter

IFK Falköping FF spelade verkligen inte som ett bottenlag.

Men likväl ligger laget kvar som nästjumbo i fotbollstrean efter 3–4 (1–0) hemma mot tabelltvåan IFK Hjo på lördagen.

– Jag tycker att det kändes tryggt när vi ledde med 2–0 en liten stund, sa tränaren Rickard Söderberg efteråt.

Text

Johan Svensson och hans IFK Falköping FF var på god väg mot tre poäng i lördagens möte med IFK Hjo på hemmaplan, men så tappade laget 2–0 till 2–4 på bara en kort stund.

Bild: Olof Darius

Annons

IFK Falköpings Mathias Englund gjorde en klart godkänd insats i lördagens match, här ses han försöka få bollen förbi gästernas Elvedin Kusturica.

Bild: Olof Darius

IFK Falköping FF:s tränare Rickard Söderberg applåderar Gabriel Perssons 1–0-mål i början av matchen.

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Annons

Annons

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Bild: Olof Darius

Efter lite vind i seglen den senaste veckan (3–0 borta mot IFK Uddevalla och "bara" 0–1 i baken mot topplaget Angered i Svenska Cupen) så var det med rätt så stora förhoppningar som IFK Falköping FF på lördagen tog sig an topplaget IFK Hjo hemma på Odenplan.

Det visade sig finnas fog för denna optimism, IFK Falköping var det aningen bättre laget (i alla fall när det gällde att skapa klara målchanser) och hade hur rättvist som helst ledningen med 1–0 i paus. Målet gjordes av Gabriel Persson på en målvaktsretur efter skott av Johan Svensson.

Annons

Annons

– Men med så många avslut och så många öppna chanser skulle vi ha gjort fler mål, det är dock fortsatt nästan hopplöst för oss att få in bollen. Så är det att vara ett bottenlag, suckade Rickard Söderberg.

IFK Falköping fortsatte att spela bra och att producera chanser i början av andra halvlek och när 2–0 (Carl Bäckman) kom i den 50:e minuten, ja då såg det förstås riktigt bra ut.

Men säg den glädje som varar, bara fyra minuter senare reducerade Hjo till 2–1 och såg till att det var match igen.

– Det var väldigt knäckande att tappa tvåmålsledningen så snabbt. För precis efter det att vi hade gjort 2–0 så tyckte jag att det kändes ganska tryggt, men det blev snabbt därefter lite passivt, det var som att killarna trodde att saken var klar, menade Rickard Söderberg.

Samtidigt som reduceringen var knäckande för IFK Falköping så var den energigivande för gästerna, som nu satte fart på allvar och visade varför de hör hemma i toppen.

Inom loppet av åtta minuter (65:e till 73:e) förvandlades IFK Falköpings ledning med 2–1 till ett underläge med 2–4.

Noteras bör att tre av målen för gästerna var nästan identiska med varandra, 2–1 var nick på hörna av Petter Ahlander, 2–2 var nick på inlägg av Erik Wallskog och 2–4 var nick på hörna av nyss nämnde Petter Ahlander. Mitt i allt detta kunde Elvedin Kusturica skjuta 2–3 genom ett markskott från ganska nära håll.

– Att släppa till tre exakt likadana mål är förstås inte bra, det är för enkla mål som Hjo får där, ansåg Rickard Söderberg.

Annons

Nu såg det plötsligt helt kört ut för IFK Falköping, som alltså bara 19 minuter tidigare synts vara på väg mot andra raka segermatchen i serien. Men med elva minuter kvar att spela så gjorde inhoppande Linus Gelang samma sak som gästernas spelare var så duktiga på, han nickade (på ett inlägg) bollen i mål till 3–4.

Annons

Närmare än så kom dock inte hemmalaget, som fick inkassera ännu en tung och jobbig förlust hemma på Odenplan

En tröst i bedrövelsen är dock att andra resultat fortsätter att gå IFK Falköpings FF lite i händerna, faktum är att laget bara har två poäng upp till fast mark i tabellen. Om det blir seger mot bottenkollegan Kortedala på bortaplan nästa helg, ja då finns utan tvekan chansen till nytt kontrakt kvar.

Matchfakta

IFK Falköping FF-IFK Hjo 3–4 (1–0)

Målen: 1–0 (9) Gabriel Persson, 2–0 (50) Carl Bäckman, 2–1 (54) Petter Ahlander, 2–2 (65) Erik Wallskog, 2–3 (69) Elvedin Kusturica, 2–4 (73) Petter Ahlander, 3–4 (79) Linus Gelang.

Varningar, Falköping: Johannes Ung. Hjo: Gustav Svensson.

Domare: Mehdi Shirazi, Frufällan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan