Annons

Annons

Annons

Fotboll

TG&IF föll i första kvalmatchen – ”Det är bara halvlek och vi är fortfarande med”

Det blev en jobbig start på kvalspelet till division 2 för Tidaholms G&IF.

Förlust med 0–1 (0–0) i den första matchen av två mot Torslanda IK.

– Vi visste om att Torslanda var ett jätteskickligt lag, men det är bara halvlek i det här dubbelmötet och vi är fortfarande med, säger TG&IF:s tränare Johan Åhnborg.

Text

Tidaholms G&IF:s Max Persson på språng i lördagens kvalmatch mot Torslanda IK på Ulvesborg. TG&IF föll med 0–1 och har en till synes jobbig uppgift framför sig i returen om en vecka.

Bild: Per Ström

Annons

Nils Lennartsson når högst i denna nickduell mot en Torslandaspelare.

Bild: Per Ström

TG&IF:s lagkapten Mikael Axelsson ser sig om efter något lämpligt passningsalternativ.

Bild: Per Ström

En av många närkamper i matchen. Enligt Gifftränaren Johan Åhnborg förlorade hemmalaget ungefär 70 procent av sådana situationer denna gång.

Bild: Per Ström

Det var nästan lite upplagt för en målsnål historia mellan Tidaholms G&IF och Torslanda IK på Ulvesborg på lördagen. Båda lagen har nämligen visat stor försvarsstyrka under seriespelet, Torslanda släppte endast in åtta mål på elva matcher, Tidaholm elva.

Annons

Annons

Så blev det också, det var både målsnålt och ganska fattigt på riktigt rejäla målchanser. Faktum är att det började lukta 0–0 när avgörandet plötsligt kom i den 72:a minuten. En av matchens förgrundsfigurer, gästernas tekniske och snabbe Elliot Bäcklund, gick igenom på egen hand och avslutade med att placera bollen i mål.

– Det blev väldigt passivt från vår sida i den situationen, vi måste vara mycket hetare i sådana lägen, säger TG&IF:s tränare Johan Åhnborg.

Efter gästernas ledningsmål hade man kanske väntat sig en offensiv anstormning från hemmalaget, men faktum är att matchbilden inte ändrades nämnvärt.

– Det gällde att inte förivra sig och riskera att åka på ytterligare baklängesmål. Man får istället tänka som så att hälften av detta dubbelmöte återstår och att det är viktigt att vara med inför bortamatchen om en vecka. Och med bara 0–1 i baken, så är man med, säger Johan Åhnborg.

Tidaholmstränaren var inte överraskad över att Torslanda visade sig vara ett spelskickligt och duktigt lag.

– Det visste vi om på förhand och vi var förberedda på den matchbild som det blev här idag, alltså att gästerna hade mycket boll. Nu vet vi klart och tydligt på vilken nivå man måste ligga för att kunna matcha Torslanda, säger Johan Åhnborg.

Vad känner du att ni bör ändra på inför returen?

– Jag tänker som så att när det gäller situationer som närkamper och motlägg, så drog vi det kortaste strået idag, jag tror att Torslanda hade ett övertag på ungefär 70-30. Det var till och med så att deras spelare kunde ligga ner medan våra stod upp och ändå var Torslandakillarna starkast. På denna punkt måste det till en rejäl förändring på lördag, säger Johan Åhnborg.

Annons

Annons

Om man ser till klara målchanser, så var det alltså inte alltför många – åt något håll – i den här matchen.

– Vi hade i alla fall en del halvchanser och ett antal fasta situationer. När lägena dyker upp är det viktigt att vara tekniskt skicklig, det är också något vi måste ta fasta på inför returen. Vi behöver helt enkelt göra det där lilla extra, säger Johan Åhnborg.

Sammanfattningsvis känns det ändå som att det är klar fördel för Torslanda när det gäller att gå vidare till steg två i detta division 2-kval, då det handlar om att möta tolftelaget i division 2 Norra Götaland, som i dagsläget är IFK Tidaholm och som kommer att bli antingen IFK Tidaholm eller Vårgårda.

– Men vi har långt ifrån gett upp än, nu har vi en vecka på oss att jobba med de saker som vi måste göra bättre på lördag. Jag säger det igen, det är bara halvlek i detta dubbelmöte, summerar Johan Åhnborg.

Matchfakta

Tidaholms G&IF-Torslanda IK 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (72) Elliot Bäcklund.

Varningar, TG&IF: Max Persson och Filip Lundgren.

Domare: Danial Khosravi.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan