Annons

Annons

Annons

Bowling

Team Pergamon kom till Tidaholm och Skara –dominerade stort på båda ställen

Team Pergamons farmarlag kom på allsvenskt besök till Skaraborg.

Med de före detta Kvänumskillarna Benjamin Jonsson och Axel Engblom som matchbäst var sin gång så vann laget klart mot både Marbodal BS i Tidaholm och BK Kåess i Skara.

Text

När Team Pergamons farmarlag kom på besök till Skaraborg den gångna helgen var Kvänumssonen Benjamin Jonsson (bilden) en av spelarna. I Tidaholm slog han hela 1012 poäng när hans lag vann mot Marbodal BS.

Bild: Jan Andersson

Annons

Team Pergamon från Göteborg tillhör, som många säkert vet, den absoluta toppen inom svensk klubbowling och har en oerhört stark och bred trupp. Med sitt andralag (eller farmarlag som det heter) toppar klubben landets näst högsta serie, allsvenskan, och det säger väl en hel del.

På lördagen var Team Pergamons farmarlag på besök i Skaraborg för möte med våra båda lag, först Marbodal BS i Tidaholm och sedan BK Kåess i Skara.

I Tidaholm slog gästerna nästan 7000 poäng, en prestation som det givetvis bara är att lyfta på hatten för. I denna match slog Kvänumssonen Benjamin Jonsson 1012 poäng efter serierna 255–256–256–245.

Gästerna vann matchen med 13–7, men det ska definitivt tilläggas att även Tidaholmslaget spelade jättebra. MBS slog 6522 poäng och vann faktiskt såväl den andra som den fjärde serien med 3–2.

Annons

Annons

Nyförvärvet från BK Kyrk, Mats Knutsson, fortsätter att leverera i sin nya miljö och var bäst av de sammanlagt sex (!) hemmaspelare som var över 800 poäng. Och de två som inte nådde 800-gränsen i MBS, de hade båda 791, så snacka om jämnhet inom laget.

När sedan Team Pergamon kom till Skara, så briljerade laget inte riktigt lika mycket, även om det blev seger med klara 14–6. Här slog Pergamon 6657 poäng och för nyss nämnde Benjamin Jonsson var det lite trögt, han gick från 1012 poäng i Tidaholm till för honom mycket blygsamma 733 poäng i Skara.

Istället klev en annan Kvänumskille in i bilden och blev matchbäst hos gästerna, det var Axel Engblom och han slog 912 poäng.

Precis som MBS gjorde i Tidaholm, så hakade BK Kåess på sina duktiga gäster och levererade riktigt bra resultat. Fem av lagets killar var en bra bit över 800 poäng och allra bäst var ankaret Mattias Tiveljung med 883 poäng. Kåess vann en av serierna och landade till slut på 6417 poäng.

I division 1 hade såväl BK Kyrk som Falköpings AIK och BK Oden dubbla bortamatcher på programmet. BK Kyrk fick med sig två poäng hem, FAIK och Oden var sin.

BK Kyrk var i Trollhättan och Vänersborg. Laget inledde mot Trollhättan Dolphins och hade ett jättegrepp med 10–5 inför den sista serien. Här kom hemmalaget tillbaka fint, men på ett av "borden", där Adam Johnsson och K-O Karlström Larsson spelade för Kyrk, hade gästerna bra koll på läget och det räckte med den poängen för att vinna med 11–9. Nyss nämnde Adam Johnsson var bäst i Kyrk med 863 poäng.

Annons

Mot toppkollegan BK Skrufscha i Vänersborg blev det mycket tuffare, Kyrk förlorade med hela 2–18 och kom inte alls upp i normal nivå. Roger Westman var bäst i laget med sina 739 poäng.

Annons

Falköpings AIK besökte Kinna och Borås. I den första matchen, mot Kinna BK, började det illa med 1–9 i baken efter två serier. FAIK reducerade sedan till 5–10 och såg till att det var liv i matchen inför slutserien, då laget reducerade ytterligare, men närmare än 8–12 kom FAIK inte. Tommy Dahl var lagets bäste spelare med 833 poäng.

Bättre gick det för FAIK mot BK Viskan i Borås. Här vände laget 1–4 till ledning med 8–7 inför sista serien, men fick efter stor dramatik nöja sig med 10–10. Och laget som var närmast segern var Viskan, på ett av "borden" i sista serien vann FAIK nämligen bara med en enda futtig kägla, vilken nu blev poänggivande. Å andra sidan slog FAIK nästan 200 poäng mer än Viskan, så poängen var absolut inte oförtjänt. Återigen var Tommy Dahl bäst, nu med 863 poäng.

BK Oden hade söndagsmatcher på Strike & Co i Göteborg. Laget inledde med en riktigt stark insats mot IK Sterling F1. Oden slog nästan 170 poäng mer än motståndarna (6289–6120), men det räckte bara till en poäng. Vänder man på det hela, så låg Oden under med 6–9 inför slutserien, där laget spurtade fint och nådde ifatt till 10–10. Lucas Fjällborg var bäst i laget med 875 poäng.

Därefter var Odenkillarna utan chans mot Örgryte, som tog ledningen med 5–0 och 9–1 för att sedan punktera matchen i den tredje serien. Det slutade 17–3 till ÖIS, som slog 6663 poäng, vilket ska jämföras med Odens 6000 poäng. Återigen var Lucas Fjällborg bäst i Oden, nu med 917 poäng. I hemmalaget hade Andreas Hansen 1019 poäng. Noteras bör också att BK Oden släppte fram en debutant i A-laget, det 18-åriga löftet Lucas Ahlin.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan