Annons

Annons

Annons

Skövde

Polisens misstanke efter stora insatsen: Utländska hantverkare jobbade illegalt i Skövde

Ett tiotal utländska byggjobbare misstänks ha arbetat utan tillstånd i Skövde.

Utredningen efter polisens stora insats för drygt två veckor sedan fortsätter alltjämt, bekräftar Gränspolisen.

– Vi misstänker att en underentreprenör på arbetsplatsen inte haft tillstånd för de här personerna, säger Bengt-Åke Nilsson vid utredningssektionen.

Text

Tidigare i oktober gjorde polisen en stor utlänningskontroll på flera arbetsplatser i östra Skaraborg. För tidningen bekräftar Gränspolisen att utredningen fortgår. OBS: Genrebilder. Foto: TT.

Annons

Sammanlagt slog polisen till mot 108 arbetsplatser i östra Skaraborg. Syftet var att kontrollera om företagens anställda hade rätt att arbeta i Sverige.

– Det pågår en utredning gällande ett bygge i Skövdes utkanter. Vi misstänker att en underentreprenör från ett annat EU-land än Sverige använt sig av ett antal arbetare från ett tredje land utan tillstånd, säger Bengt-Åke Nilsson vid polisen.

Annons

Vid en arbetsplats i Skövde omhändertogs ett tiotal byggjobbare hemmahörande i Ukraina. OBS: Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Annons

Branschtidningen Byggnadsarbetaren har tidigare skrivit om händelsen.

Enligt tidningens polisuppgifter är byggjobbarna hemmahörande i Ukraina och underentreprenören, ett bemanningsföretag, i Polen. Det senare har i sin tur anlitats av den svenska fastighetsjätten Balder i Södra Ryd.

– Naturligtvis ser vi allvarligt på detta men vi inväntar fortfarande mer information, säger Balders kommunikationschef Sandra Nilsson till Byggnadsarbetaren.

Tidningen var under torsdagen i kontakt med Sandra Nilsson som via mejl skriver följande:

– I dagsläget pågår en polisutredning och vi kan inte kommentera förrän vi vet mer om vad utredningen landar i, skriver hon.

I nuläget kan inte Gränspolisen ge mer detaljer kring utredningen. OBS: Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

I nuläget kan inte Gränspolisen ge mer detaljer kring utredningen.

– Det är mycket som nu ska undersökas och utredas i kontakt med polisen i de aktuella länderna, säger Bengt-Åke Nilsson vid utredningssektionen.

LÄS MER: Illegala arbetare omhändertogs – kriminella nätverk kan ligga bakom

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan