Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Lukas och Maja blev årets ungdomsstipendiater i Åsarp/Trädet FK

Lukas Kling och Maja Josefsson är årets ungdomsstipendiater i Åsarp/Trädet FK.

De båda fotbollsspelarna fick motta denna utmärkelse i samband med Åsarps IF:s digitala julmarknad den gångna helgen.

Lukas Kling (överst till höger) och Maja Josefsson (nederst till höger) fick den gångna helgen ta emot Åsarp/Trädets FK:s ungdomsstipendium för 2020.

Bild: Privat

Annons

Åsarps IF brukar traditionsenligt (ända sedan tidigt 70-tal) ha julmarknad den första söndagen i advent. Tyvärr kunde man inte ha en vanlig julmarknad detta året, utan fick genomföra den digitalt.

Trots detta så var det inga problem för klubben att få företag att ställa upp med sin sedvanliga stöttning runt marknaden. Det är för övrigt ett speciellt år även för klubbarna, då Åsarps IF fyller 90 år och Åsarp/Trädet FK fyller 30 år.

Annons

Annons

Under julmarknaden delades Åsarp/Trädet FK:s ungdomsstipendier ut och mottagare var en kille och en tjej.

Bland grabbarna var det Lukas Kling som fick ta emot priset.

Motiveringen lyder enligt följande: ”Det är en kille som spelat i vår förening sedan han mer eller mindre kunde gå. En kille som verkligen tagit stora steg under senaste säsongen och utvecklats både som person och med sin fotboll. Nu är han en etablerad spelare, som är med och konkurrerar runt vårt A-lag, vi ser stor potential i honom och ser fram emot att följa hans utveckling kommande år. Han är en glad och lättsam kille, som alltid ställer upp och ger hundra när det gäller”.

På tjejsidan blev det Maja Josefsson som fick ta emot priset.

Motiveringen lyder enligt följande: ”Det är en tjej som har spelat länge i vår förening, först i flicklagen och nu i damlaget. Hon är en glad och positiv spelare, som alltid ger allt på planen, både när det är träning och match. Hon missar sällan en träning och har etablerat sig som en given startspelare i A-laget, där hon oftast spelar back. Hon peppar alltid och bryr sig om sina lagkamrater, ger aldrig upp, utan kämpar in i det sista i alla lägen. Det är en tjej med en bra attityd till domare, med- och motspelare, ledare och tränare. Hon ställer alltid upp i både A-lag och U-lag samt är en förebild för andra i föreningen med sitt sätt att vara”.

Annons

Annons

Till toppen av sidan