Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Fina julhälsningen till äldreboendena - skickar ut 70 USB-minnen: "Får försöka göra skillnad på annat sätt"

När pandemin hindrar Studieförbundet Vuxenskolan att underhålla med musik på äldreboendena löser man julhälsningen på annat sätt. Alla äldreboenden i Skaraborg får i stället ett USB-minne med en timslång julkonsert i brevlådan.

Text: 

Annika Lidberg, Sven Hammarström och Ingemar Bengtsson deltar i konserten som skickas ut på USB-minne till 70 äldreboenden i Skaraborg inför jul.

Annons

– Året 2020 liknar inte något annat år. Många är isolerade i sin vardag, de boende på våra äldreboenden runt om i Skaraborg kommer inte ut och de kulturarbetare och frivilligarbetare som brukar förgylla vardagen på äldreboendena får inte komma på besök. Då får vi försöka göra skillnad på annat sätt, skriver Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg i ett pressutskick.

Annons

Totalt 70 äldreboenden får i stället ett USB-minne med en 60 minuter lång julkonsert, där bland andra Annika Lindberg, Tidaholm, medverkar med sång och Vuxenskolans teatergrupper Skövde Revyn, Tibro Film och Teater samt Töreboda Teatersällskap bjuder på skrattvänliga nummer.

– Vår förhoppning är att det ska förgylla några små stunder, nu när vi inte kan erbjuda musikarrangemang hos er, skriver studieförbundet i brevet till äldreboendena.

Annons

Annons

Till toppen av sidan