Annons

Annons

Annons

Annons

Bowling

Bowlingen tar ännu längre paus – men målet om att fullfölja säsongen står kvar

Bowlingens seriespel skulle ha startat upp igen i mitten av januari.

Men så blir det inte.

Nu är det helgen den 6-7 februari som gäller och fortfarande är målet att seriespelet ska fullföljas.

Det blir inget seriespel i bowling för klubbarna i vårt område heller i januari. I bästa fall startar serierna upp igen den 6-7 februari. Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

Annons

Våra bowlinglag har inte varit i farten med seriespel sedan helgen den 24-25 oktober. Strax därefter blev det som bekant nya restriktioner i samband med coronapandemin och det gjorde att seriespelet stoppades, först en gång och sedan en gång till, vilket då innebar att höstsäsongen var avslutad.

Tanken var nu att seriespelet skulle återupptas den 16-17 januari (i vissa serier redan den 9-10 januari), men vid ett styrelsemöte med Svenska Bowlingförbundet i lördags togs ett nytt beslut.

Annons

Annons

Fortsatt gäller att den nationella serien (ner till division 1 damer och division 3 herrar) ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan dock startas tidigast 6-7 februari, men trots det ska serierna kunna spelas färdigt i vår.

– Målet att slutföra seriespelet står som sagt fast, men om vi inte kan starta upp igen den 6-7 februari, så kommer det att behövas större förändringar i upplägget, säger förbundsordförande Jan Wiede på förbundets hemsida.

Tanken just nu är alltså att inställda omgångar inte ska strykas eller att serierna ska göras om till enkelserier. Uppskjutna matcher och omgångar ska istället flyttas till spellediga helger under våren.

I övrigt avråder bowlingförbundet från tävlingsspel och från att arrangera tävlingar. Det kommer inte heller att ges några nya tävlingssanktioner i nuläget.

Förbundet följer utvecklingen noga och en ny översyn av pandemiläget sker vid nästa styrelsemöte den 14 januari. Då ska helgens beslut om starten den 6-7 februari ses över igen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan