Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Bildextra: Här vaccineras sjukhuspersonalen – ”Skönt att det är igång”

Idag inleddes vaccineringen mot covid-19 av vårdpersonal vid Skaraborgs Sjukhus. En av de som vaccinerades var Sinnika Olsson, sjuksköterska vid intensivvården i Skövde.

– Skönt att det är igång, säger hon.

Sinnika Olsson, Iva-sjuksköterska på Skaraborgs Sjukhus Skövde, fick vaccinet mot covid-19 när vaccinationen av vårdpersonal inleddes på Skaraborgs sjukhus. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

Annons

Läs mer: Nu vaccineras personalen på sjukhusen ✔ Chefläkarens uppmaning: ”Noggrant testade”

Den första leveransen av vaccinet mot covid-19 kom under måndagen till Skaraborgs sjukhus och innehöll 1 170 doser, som kommer att ges till prioriterad vårdpersonal.

Annons

Annons

Chefläkare Annette Trenge Jarlshammar leder vaccinationsarbetet vid Skaraborgs Sjukhus och är också glad att detta äntligen har startat.

– Det är detta vi alla har väntat på och det känns oerhört roligt och skönt att vaccinet nu har börjat levereras till oss. Det kommer att betyda mycket för såväl patienter som vårdpersonal, säger hon i ett pressmeddelande.

I första skedet vaccineras personal inom akutsjukvården i för sjukhuset kritiska verksamheter, övriga medarbetare kommer att erbjudas vaccination längre fram

Olga Orfanidou, överläkare Skaraborgs Sjukhus Lidköping, vaccineras. Foto: Skaraborgs Sjukhus Lidköping

Nils Hoff, AT-läkare Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Foto: Skaraborgs Sjukhus Lidköping

Robert Dahlberg, överläkare, Skaraborgs Sjukhus Lidköping. Foto: Skaraborgs Sjukhus Lidköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan