Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

BESKEDET: Sommarland kommer kunna öppna - men andra nöjesparkers säsong hotas: "Hoppas att de tar sitt förnuft till fånga"

Folkhälsomyndighetens förslag om hur många gäster nöjesparkerna får ta in baseras på yta. Det innebär att en kommande säsong för Liseberg och Gröna Lund ser mörk ut just nu, om de ska få det hela att gå runt. Skara Sommarland, med sin stora yta, kommer däremot att kunna öppna om smittläget tillåter. Men vd:n Janne Nilsson är ändå inte nöjd.

– Jag hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och funderar en vända till.

Text

På Skara Sommarland förbereder sig vd:n Janne Nilsson för en öppning till sommaren. Nöjesparkens stora yta gör att det kommer vara möjligt enligt det förslag som Folkhälsomyndigheten lagt fram. Men det möter också stark kritik i det remissvar som skickats in.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

I en skrivelse slår Svenska nöjesparker tillbaka mot Folkhälsomyndighetens förslag på föreskrifter för nöjesparker, djurparker, temaparker och liknande anläggningar - och underkänner det. Förslaget presenterades i torsdags och det gästberäkningsmått som finns i förslaget bedöms både oproportionerligt och taget ur luften.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan