Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Debatt
Debatt: Tänk lokalt – för en levande stadskärna efter pandemin

Pandemin har nu påverkat våra vardag i över ett år. Ett år som för många inneburit stora påfrestningar såväl i privatlivet som i yrkeslivet, skriver företrädare för Fastighetsägarna Skaraborg.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Om inte vi som kommuninvånare nyttjar våra lokala verksamheter kan vi inte bli besvikna om dom tvingas stänga igen.” Detta skriver Fastighetsägarna Skaraborg i sin debattartikel.

Bild: Per-Ola Janson

Annons

Vi har fått se verksamheter som var självklara i stadsbilden att stänga igen då vi upplevt tomma gator och torg. Familjers livsverk har på en mycket kort tid vänts upp och ner. Redan innan pandemin var stadskärnan mitt inne i en strukturomvandling, driven av urbanisering, globalisering och digitalisering. Om dom två förstnämnda har satts på paus under pandemin har den sistnämnde gått desto snabbare. Digitaliseringen har tagit många års utvecklingskliv på ett och samma år.

Annons

Annons

Stadskärnan har sen stadens uppkomst varit symbolen för en mötesplats dit människor tar sig för att mötas, uppleva och utöva handel. För att nästa generation ska ha möjlighet att få fortsätta med detta även i framtidens stad är det viktigt att vi tänker sunt och är lojala mot våra lokala verksamheter. Om inte vi som kommuninvånare nyttjar våra lokala verksamheter kan vi inte bli besvikna om dom tvingas stänga igen.

Det är många av våra lokala aktörer som ställt om på rekordfart och erbjuder hemleverans, videovisningar, leverans utanför butiken och andra kreativa idéer för att möta sina kunder och konkurrera i det personliga mötet (om än då även digitalt) som dom större aktörerna får svårt att möta. För en levande stad behövs både stora och små aktörer i samexistens. Så se nu till att på ett smittsäkert sätt nyttja våra lokala aktörer för dom har kanonprodukter och tjänster att erbjuda!

Vi som fastighetsägare är en viktig aktör i utformningen av en stad, men det är inte vi utan dom verksamheter som finns i våra byggnader som skapar liv och rörelse. Genom att stötta lokalhyresgäster på olika sätt, kan vi med en hoppfullhet se ljuset i tunneln för våra verksamheter. Men vi klarar det inte utan hjälp från alla er kommuninvånare.

Annons

Tänk sunt, tänk lokalt men håll avstånd!

Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik Fastighetsägarna Skaraborg

Fredrik Johansson, kretsordförande Fastighetsägarna Skaraborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy