Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Äldreboenden ska fungera lika bra i Floby som i Falköping

Den styrande majoriteten i Falköpings kommun hade vi inte mycket till övers för när de tillträdde. Ändock har de överträffat våra farhågor och verkar nästan arbeta extra för att tillgodose en ojämlik vård.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Sverige ska vara det bästa landet i världen att bli gammal i och Falköping ska vara i framkant. Där är vi långt ifrån nu kan man konstatera”, skriver Marita Ljus, Sverigedemokraterna. Bilden är en genrebild. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Annons

För SD är det viktigt att hela kommunen lever i alla avseenden. Äldreboenden ska fungera lika bra i Floby som i Falköping, detta är jätteviktigt för oss.

Sverige ska vara det bästa landet i världen att bli gammal i och Falköping ska vara i framkant. Där är vi långt ifrån nu kan man konstatera.

Socialnämnden får strax stora summor riktade statsbidrag från staten i äldrelyftet. Syftet är att säkerställa bättre utbildad personal och en mer värdig ålderdom med guldkant för våra boende. Men hör och häpna nu: majoriteten välkomnar inte dessa pengar. För dem är detta bara en huvudvärk ”att hitta saker att lägga pengar på”.

Annons

Annons

För oss är detta väldigt anmärkningsvärt, för visst finns det bristande äldrevård i Falköping att stärka. Majoriteten ser inte detta som en fantastisk möjlighet att höja nivån och kvaliteten på äldrevården i kommunen.

Vi vill få till en renovering av Elvagården så att Vartofta får tillräckligt med boendeplatser. Äldre ska inte mot sin vilja behöva flytta till stan om de inte vill.

Vi har också lyft frågan om hur man kan skapa lite mer guldkant i vardagen hos våra äldre på boenden. Vi har reagerat på hur det på vissa boenden finns tillgång till fotvård och hårvård medan det inte gör det på andra. Alla våra äldre, oavsett var i kommunen de bor, betalar skatt och förtjänar samma service.

För SD:s fullmäktigegrupp,

Marita Ljus, ledamot socialnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy