Annons

Annons

Annons

Minnesord över Lars-Erik Linnarsson: "Kom att samarbeta mycket"

Förre chefredaktören för Falköpings Tidning Lars-Erik Linnarsson har som tidigare meddelats avlidit. Han sörjes närmast av hustrun Stina och barn med familjer.

Vi kom att samarbeta mycket under årens lopp. Politiskt stod vi varandra nära. Lars-Erik och jag var också intresserade av kultur och historia.

Lars-Erik Linnarsson

Annons

När Skaraborg gick i graven 1998 efter 363 år och blev en del av Västra Götaland, fick Lars-Erik i uppdrag att skriva länets historia, vilket framgår av förordet som skrevs av siste landshövdingen i länet Birger Bäckström. Boken, som heter Från Vätterstrand till Vänerkust, är mycket läsvärd. Grafisk formgivare och illustratör är Christina Jonsson.

Annons

När jag fick i uppdrag av moderata partistyrelsen och dess ordförande Fredrik Reinfeldt att skriva partiets hundraåriga historia 2004 tog jag kontakt med Lars-Erik och bad honom åta sig att läsa igenom hela materialet innan det trycktes. Detta lovade han att göra, vilket gjorde att jag tackade ja till erbjudandet.

Annons

För mig tog arbetet fem, sex månader att slutföra och Lars-Erik lade säkert ned åtskilliga timmar, innan han godkänt texten.

Ett viktigt uppdrag fick Lars-Erik, när han utsågs till ordförande i Skara Humanistiska Förbund, där han under några år i början på seklet höll i verksamheten med stort engagemang, alltid väl förberedd, när det gällde de olika och varierande programmen. Tankarna går idag till hustrun Stina med familj

Lars Hjertén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan