Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Insändare: IF Metall hyllar alla exporthjältar - "Ni lägger grunden för vår välfärd"

Den 16 april firar vi Exportens dag. Redan då är nämligen industrins genomsnittliga produktion för den svenska marknaden avklarad. Det vi producerar under resten av året motsvarar det vi säljer till andra länder.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Tack vare att vi har en exportindustri i världsklass kan vi ha en stor välfärd, trots att vi är ett litet land. Inkomsterna från det Sveriges industriarbetare tillverkar har till exempel varit med och byggt upp den sjukvård som nu utsätts för stora påfrestningar under pandemin.

Men exporten ger inte bara inkomster till statskassan, den skapar dessutom jobb i hela landet. I såväl mindre bruksorter som på större industriområden i våra storstäder. I Västra Götalands län står industrin för 18,6 procent av arbetstillfällena inom näringslivet.

Annons

Annons

På Exportens dag vill vi i IF Metall också hylla alla exporthjältar, som dag ut och dag in producerar varor och tjänster i vår exportindustri, med stolthet, kompetens och engagemang. Ni gör Sverige till ett av världens främsta exportländer. Ni lägger grunden för vår välfärd. Ett stort tack till alla er!

Poul Hansen - Ordförande IF Metall Västra Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan