Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Insändare
Insändare: S-kritik mot skolbeslut - "Anmärkningsvärt att fatta beslut som avviker från smittskyddets rekommendationer"

Socialdemokraternas företrädare är kritiska till barn- och utbildningsnämndens beslut om närundervisning på gymnasiet. – Nu anser vi att det är dags för Eva Dahlgren att som ordförande ta sitt ansvar och stå för de beslut som tagits och tas, skriver Ingvor Bergman och Fredy Neuman i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT Nyhetsbyrån, Per-Ola Janson

Annons

Vid upprepade tillfällen har Barn-och Utbildningsnämndens ordförande Eva Dahlgren hänvisat till utbildningsminister Anna Ekström när hon fattat beslut om hur gymnasieskolan i Falköping skall bedriva distans- alternativt närundervisning.

Det stämmer så tillvida att ministern gör en rekommendation till kommunerna men Anna Ekström påpekar också att lokala förhållanden måste vägas in i de beslut som fattas. Det slutgiltiga beslutet tas sedan av ordföranden i barn-och utbildningsnämnden.  

Vi kommer inte heller i framtiden göra politiska utspel kring Covid 19 men anser att det vore klädsamt om Eva Dahlgren står för de beslut hon fattar.

Annons

Vi har full respekt för den komplexitet som råder när beslut skall fattas i frågan. Detta förutsätter en nära dialog med Västra Götalands regionens smittskyddsenhet.

Annons

Bild: Josefine Hektor

Det är därför anmärkningsvärt att ordföranden vid flera tillfällen fattat beslut som avviker från smittskyddets rekommendationer och sedan hänvisar till utbildningsministern. Dessa komplexa frågor kräver också en nära dialog med fackliga företrädare och elevråden för att skapa en förståelse och samsyn kring de beslut som tas. Vi förutsätter att dessa kontakter har tagits av ordföranden. Vi anser att detta är av största vikt eftersom det är ordföranden ensam som fattat samtliga beslut i dessa frågor. 

Eva Dahlgren, C, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Falköping.

Bild: Anna Kuylenstierna

Vi socialdemokrater har under det dryga år som pandemin pågått valt att inte göra politik av frågor som rör pandemin men nu anser vi att det är dags för Eva Dahlgren att som ordförande ta sitt ansvar och stå för de beslut som tagits och tas. 

Vi kommer inte heller i framtiden göra politiska utspel kring Covid 19 men anser att det vore klädsamt om Eva Dahlgren står för de beslut hon fattar. Samt att hon tydligt redogör för de lokala förutsättningar som ligger till grund för besluten.

Annons

Annons

Bild: TT Nyhetsbyrån

Fredy Neuman 2:e vice ordförande Barn och utbildningsnämnden (s)

Ingvor Bergman, oppositionsråd (s)

Läs mer: Här svarar Eva Dahlgren på insändaren: "Det är inte en fråga för politikerna"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan