Annons

Annons

Annons

Skara Sommarland - en nostalgisk resa

Sommarlands första säsongsarbetare om de galna guldåren: √”Salt överallt” √Fel karp √Kontanta dagskassor √Ridande sheriffen √Vadslagningen

Gröna gubbar, gula kycklingdräkter och rosa sockor. När några av de första sommarjobbare som intog Skara Sommarland i sina röda overaller 1984 ser tillbaka på nöjesparkens första år, är det med värme - och skratt.

Anekdoterna, upptågen och magplasken är många, men historierna genomsyras också av gemenskap och den naivitet som alla inblandade hade inför öppningen för 37 år sedan.

I DJ-båset på Malibu stod Pär, Jocke underhöll besökarna på vattenskidor, Magnus krängde sommarstugor, Cecilia ledde ponnysar, Johan höll ordning på crosscyklisterna och Marie lotsade campinggästerna rätt. Vi har träffat gänget för att höra mer om de där första, trevande somrarna som ingen glömmer.

Text

Det här glada gänget sommarjobbade på Skara Sommarland vid öppningen 1984. Vi har träffat dem i parken så här 37 år senare för att återuppliva lite nostalgi inför årets premiär.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Det påminner nästan om en klassåterträff när sällskapet samlas vid grindarna till Skara Sommarland. Inne på området har dammar lagts igen, entrén flyttats och attraktioner försvunnit, men gänget kan återge nöjesparkens ursprungliga utformning som om det var igår.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan