Annons

Annons

Annons

Falköping Centrum

Svenska kyrkan och Mathjälpen fick KD:s vitsippspris

Kristdemokraterna i Falköping har delat ut Vitsippspriset för 2021.

– Vi vill lyfta och uppmuntra positiva saker i vårt samhälle, någon som har gjort skillnad och gjort något behjärtansvärt, sa Dan Hovskär, gruppledare för KD i Falköping.

Marian Jensen, Britt-Marie Aronsson (KD), Maria Kristiansson, Jonas Hagström och Dan Hovskär (KD). Foto: Sebastian Streith

Annons

2021 års Vitsippspristagare är Svenska kyrkan och Mathjälpen.

Motiveringen lyder:

”Under Covid -19-pandemin har samhället ställts på prov. Isolering och att hålla avstånd har varit nödvändigt för att minska och stoppa smittspridningen. Mitt i denna svåra tid har Svenska kyrkan i Falköping i samarbete med Falköpings kommun, hjälpt många ensamma och isolerade äldre. Genom Mathjälpen har man handlat mat och mediciner, för att sedan leverera dem hem till bostaden.

Annons

Annons

Vi vill uppmärksamma allt arbete som lagts ner och som varit helt livsavgörande för många äldre. Svenska kyrkan och Mathjälpen är en värdig mottagare av KD:s Vitsippspriset 2021.”

Dan Hovskär (KD) inledde ceremonin, med några ord om Kristdemokraternas politik.

– I vår strävan efter ett gott samhälle bortser vi inte från individ och kollektiv, men fokuserar mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi i KD är samhällsbyggare och vi vill bygga ett varmare samhälle, där har föreningslivet en viktig uppgift.

Därefter lämnade Britt-Marie Aronsson (KD) över Vitsippspriset.

– Stort tack, det var väldigt hedrande att få Vitsippspriset. Det känns väldigt roligt, sa kyrkoherde Jonas Hagström.

Övriga som var med från Svenska kyrkan var prästen Marian Jensen och Maria Kristiansson, församlingsvärd.

Prästen Marian Jensen berättade om det stora antal volontärer som varit med i arbetet med Mathjälpen.

– Vi har varit runt 60 stycken som varit engagerade. Vi har haft bra samarbete med kommunen och med olika företag som hjälpt oss. Vi har fått många hejarop när vi gått runt i våra västar som det står ”Mathjälpen” på. Det har varit viktiga besök när vi kommit, för vissa har det varit enda besöket under den veckan. Dessutom har vi fått lära oss många nya matvaror som man inte visste fanns förut, sa hon med ett skratt.

Annons

Annons

Vitsippspriset delas ut för små och stora insatser som är viktiga i samhället, ofta utförda i det tysta.

Svenska kyrkan och Mathjälpen får KD:s Vitsippspris. Dan Hovskär (KD), Britt-Marie Aronsson (KD) överlämnar Vitsippspriset. Marian Jensen, Jonas Hagström och Maria Kristiansson. Foto: Sebastian Streith

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan