Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Isa och William till Sverigefinalen av Next Generation i Båstad

Falköpings Tennisklubb har bra snurr på sin ungdomsverksamhet.

Två av klubbens talanger har nu kvalat in till riksfinal i Next Generation.

Isa Nilsson och William Lundahl från Falköpings TK har tagit sig till riksfinal i Next Generation i tennis, en final som spelas i Båstad under sommaren. Bild: Olof Darius/Privat

Annons

Nyligen avgjordes Next Generation på tre olika ställen i regionen. Tävlingen är gamla Kalle Anka Cup, där två stycken i varje klass går vidare till Sverigefinalen i Båstad.

I Karlstad spelades 15-årsklassen, i Trollhättan 13-årsklassen och i Lidköping 11-årsklassen. Tävlingen spelades i form av gruppspel/poolspel, där ettorna gick vidare till en avgörande final.

Annons

I Karlstad hade FTK Isa Nilsson, Hanna Roslund och Alexandra Lundahl med i tävlingen. Isa tog sig enkelt vidare från gruppspelet efter tre komfortabla segrar. I finalen besegrade hon Vera Ryding från Lidköping i raka set och blev därmed klar för Båstad. Anouk Oderkerk från Ljungskile knep den andra platsen.

Annons

Hanna Roslund vann två av tre matcher i gruppspelet och kom tvåa i gruppen. Alexandra Lundahl gjorde en fin insats och var snubblande nära att ta en seger i gruppspelet.

I Lidköping hade FTK William Lundahl, Melker Gustafsson, Axel Lindblad och Jakob Roslund med i tävlingen. William och Melker vann sina grupper och fick spela om en plats till Båstad.

William visade prov på fin tennis och besegrade Kasper Boylan från Stenungsund i raka set. Melker hade en hård match mot Carl Andersson från Elfsborg, men föll trots att det var jämna set.

Axel var väldigt när att ta sig till en avgörande final, men gameskillnad gjorde att Kasper Boylan gick vidare. Jakob är något yngre och var med i 11B-klassen. Han gjorde en fin turnering, vann två av tre matcher och föll mot slutsegraren.

Ett facit med två spelare till Båstad från Falköpings TK får ses som en stor framgång för klubben.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy