Annons

Annons

Annons

Axvall

Restriktionerna lättar - men Sommarland behåller sitt maxtak: ”En fin dag, då är man i badet”

Från och med den i dag den 15 juli försvinner vissa coronarestriktioner och samhället tar ytterligare ett kliv mot det "normala". Bland annat upphäver Folkhälsomyndigheten kraven på ett visst antal kvadratmeter per person för nöjesparker - men Skara Sommarland kommer inte att ändra sitt maxtak.

Trots att näringsminister Ibrahim Baylan (S) presenterade lättade restriktioner som gör det möjligt för Skara Sommarland att ta emot ännu fler besökare under den senaste presskonferensen, väljer man att behålla sitt maxtak.

Bild: Erik Simander/TT, Josefine Hektor

Annons

Den 15 juli går Sverige in i steg tre mot att öppna upp landet igen och flera restriktioner försvinner.

Bland annat höjer man maxantalet för sällskap som är anvisade sittplatser från fyra till åtta personer, både inom- och utomhus.

– Utvecklingen går nu stadigt åt rätt håll i vårt land, sa näringsminister Ibrahim Baylan (S) vid en pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten på måndagen.

Annons

LÄS MER: Sommarlands vd förklarar "strulet" - är nöjd med säsongsstarten: ”Nästan exakt så som vi har tänkt oss”

Annons

Dessutom försvinner kraven på ett visst antal kvadratmeter per person för butiker, museum, gym och nöjesparker.

Men på Skara Sommarland kvarstår de riktlinjer som man satte inför säsongsöppningen.

– Vi kommer kanske inte att släppa på för fullt, utan vi kommer ha våra tidsbokningar och hålla oss runt 5 000-6 000 max, säger Sommarlands vd Janne Nilsson till P4 Skaraborg.

Den främsta orsaken menar han är vattenlandet.

LÄS MER: 101 bilder från Sommarlands premiär - 600 dagar efter att parken stängde

– Får vi mycket folk i parken en fin dag, då är man i badet, och då blir det trångt där.

När tidningen talade med Janne Nilsson för en dryg vecka sedan berättade han att parken hittills i år haft som mest 3 900 gäster i parken under en och samma dag.

– Vi tycker väl också att våra gäster skött sig bra vad gäller corona. Vi har gjort det vi kan och har områdesvärdar som hjälper till. Samtidigt har alla ett eget ansvar när det gäller att hålla avstånd. De allra flesta sköter det här jättebra.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan