Annons

Annons

Annons

Fotboll

Giff får fortsätta vänta på första bortasegern: ”Känns mer som en tillfällighet”

Snart halvvägs in i säsongen har Tidaholms G&IF ännu inte vunnit på bortaplan. En ren tillfällighet menar lagets tränare Johan Åhnborg efter att laget tappat en ledning borta mot Trollhättan.

Text

Tidaholms G&IF får fortsätta vänta på en bortaseger. I matchen mot Trollhättan tappade laget segern sista kvarten.

Bild: Per Ström

Annons

Tidaholms G&IF har haft en lite trög start på serien den här säsongen. När snart halva serien är spelad har laget fortfarande inte vunnit på bortaplan. Mot Trollhättan BoIS på tisdagen ledde laget tills det återstod en kvart – trots det blev det ingen seger den här gången heller.

– Jag tror inte att det spelar någon större roll för oss var vi spelar. Vi anpassar inte spelet till var vi spelar, det känns mer som en tillfällighet och på en hel säsong jämnar det nog ut sig. I den här matchen är vi tillräckligt bra för att vinna, säger tränare Johan Åhnborg efter 1–1 i den nionde omgången.

Annons

Annons

En anledning till att laget kanske inte fått någon flygande start i division 3 den här säsongen är målskyttet. På nio matcher har laget endast mäktat med elva mål. Ett facit som alla lag utom två i serien slår.

– Vi skapar mycket på vårt spel och därför kan jag tycka att vi kanske förtjänar att sätta bollen i mål oftare. I den här matchen gör vi en väldigt bra första halvlek och skapar i alla fall tre otroliga målchanser men lyckas inte få in bollen. Det är bara att hoppas att vi kan få till effektiviteten lite bättre, gärna redan på lördag.

Ja, nu är det tätt mellan givarna och redan i helgen är det dags för ny bortamatch. Den här gången mot serieledande Herrestads AIF.

– Vi vill ha kommandot i matcherna och jag hoppas att vi kan göra det i den matchen också. Tar vi med oss den första halvleken från de här matchen och ser till att hålla i det hela matchen har vi en bra chans. Sen är det bara att hoppas att vi kan få till effektiviteten lite bättre, gärna redan på lördag.

Poängen innebar i alla fall att Giff fortsatt är obesegrade på höstsäsongen och nu tagit åtta poäng på de senaste fyra matcherna. Tack vare det har laget också lyft en del i tabellen och ligger nu femma.

MATCHFAKTA, division 3 nordvästra Götaland

Trollhättan BoIS–Tidaholms G&IF 1–1 (0–1)

Mål, Trollhättan: Robin Iglicar.

Tidaholm: Florian Brahimi.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan