Annons

Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2021

Insändare
Insändare: Vi jobbar här – din röst i kyrkovalet är viktig

Valet till Svenska kyrkans politiska styrning den 19 september handlar om en kamp om en folkkyrka öppen för alla. Och du som får behöver gå och rösta. Också för vår skull.
Det är vi som jobbar i kyrkan. Du kan förtidsrösta från den 6 september.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

För att Svenska kyrkan ska fungera är LOs medlemsgrupper, som överallt i samhället, de som får hjulen att snurra. Kommunal har tusentals medlemmar som jobbar på kyrkogårdar och i församlingar. GS medlemmar sköter skogen åt Sveriges största skogsförvaltare. Handels medlemmar skapar blomsterdekorationer till bröllop och begravningar och vi har massor av människor inom byggsektorn som har uppdrag av Svenska kyrkan för att förvalta och renovera kyrkor och andra fastigheter som Svenska kyrkan äger.

Annons

Annons

Vi vill att du ska tänka på det när du går och röstar i kyrkovalet. För att garantera arbetsvillkoren för arbetarna som är anställda. Att upphandlingar sker med seriösa företag. Men också att Svenska kyrkan fortsätter att stötta utsatta och står upp för allas lika värde.

I valet står Socialdemokraterna upp för de värden vi vill att Svenska kyrkan ska stå för. Att vara en bra arbetsgivare men också en inkluderande och tolerant plats där alla får plats. Alla. Vi måste sätta stopp för de högerkonservativa krafterna som vill öka sitt inflytande över Svenska kyrkan. Vi vet att när de trycker på som de gör i Polen och Ungern att inskränkningar av både kvinnors och hbtq-i personers möjligheter snabbt följer efter. Det är dessa krafter vi måste sätta stopp för.

Vi vill att Svenska kyrkan ska fortsätta vara en folkkyrka där svenska värderingar om allas lika värde och rättigheter ska fortsätta att gälla. För att säkra det hoppas vi att du röstar på Socialdemokraterna i kyrkovalet 19 september.

Styrelsen för LO-Facken i Falköping

PS. Du som är sexton år eller äldre och medlem i Svenska kyrkan får rösta i kyrkovalet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan