Annons

Annons

Annons

Kyrkerör

Nu satsar O'Learys på livemusik: ”Det är ju det här som jag tycker är det roligaste”

Nu blir det livemusik på O'Learys igen. Varje onsdagskväll i höst kommer det att vara konsert i källaren under namnet Onsdagsklubben. Och det blir allt från punkig rock till klassisk musik.

– Vi tycker att det är bra att det varierar så mycket som möjligt, så att det täcker upp så mångas musikintresse som möjligt, säger Marcus Wilsson.

Text

O'Learys anordnar konserter på onsdagar hela hösten. Först ut är Browsing Collection. Marcus Wilsson är glad över att kunna sätta igång med livemusiken på restaurangen igen.

Bild: Michael Joelsson

Annons

Livemusiken har sakta men säkert börjat komma tillbaka till Falbygden. Bland annat har Wilhelmsro och Kurorten bägge under sommaren arrangerat ett antal konserter. Nu är det dags för O'Learys att köra igång en satsning på musik - varje onsdag kommer det nämligen att vara livemusik på krogen. Konserterna görs i samarbete med Studiefrämjandet och kommer att vara nere i källaren och det är sittande publik som gäller.

– Det känns jättebra. Det är ju det här som jag tycker är det roligaste, så det är jätteroligt att komma igång igen, säger Marcus Wilsson från O'Learys.

Browsing Collection är premiärbandet på Onsdagsklubben. Foto: Fotogruppen/Pressbild

Annons

The Bauer Quartet spelar 22 september. Foto: Emanuel Ström/Pressbild

Annons

Konceptet kallar de för Onsdagsklubben och liknar tidigare satsningar som restaurangen tidigare har haft. Premiär blir 15 september när punkiga rockbandet Browsing Collection från Skövdetrakten ställer sig på scen.

Gruppen har funnits sedan 2008 och har genomgått några byten av medlemmar genom åren. Sedan 2014 består Browsing Collection av Moa Lenngren på gitarr och sång, Mimi Brander på gitarr och sång, Nora Lenngren på bas och sång samt Carro Karlsson på trummor.

– Det är Tomas Nilsson på Studiefrämjandet som har skött bokningarna. Men vi känner till banden och har varit med i diskussioner också. Vi tycker att det är bra att det varierar så mycket som möjligt, så att det täcker upp så mångas musikintresse som möjligt, säger Marcus Wilsson.

Marcus Wilsson på O'Learys i Falköping.

Bild: Michael Joelsson

Billquist & Babs spelar 29 september. Foto: Pressbild

Och blandat blir det verkligen. Förutom punkig rock i premiären blir det bland annat klassisk musik och visa med The Bauer Quartet, låtar från 30- och 40-talet med Billquist & Babs och pop/rock med Maystone.

– Man kan ju inte räkna med att alla kan alla onsdagar, men då kan man boka in sig på de konserter som man vill se och som passar. Det gör att man kanske kan sprida ut det lite mer och förhoppningsvis även lockar nytt folk som inte har varit på plats för konserter på O’Learys tidigare.

Annons

Annons

I och med att det är restriktioner så är det begränsat antal personer som kan få plats nere i källaren. Men exakt hur många är svårt att avgöra. Det beror lite på hur folk bokar upp sig. Men Marcus Wilsson räknar med att det handlar om cirka 40-60 personer som får plats.

–  Det är inget satt tak, det beror på hur stora eller små sällskap det är. Man får vara max åtta per sällskap och det måste vara minst en meter mellan varje sällskap. Så det är det som styr. Vi uppskattar om att man bokar bord tidigare och är fler i samma sällskap och att man meddelar vid bokning att man sitter ihop.

Begränsningen gäller fram till 29 september när restriktionerna för allmän sammankomst släpps.

Vad det är för inträde är också olika för varje kväll, beroende på bandet. Vissa konserter är gratis, andra är frivilligt inträde och andra har ett satt inträde.

– Så det kan vara bra att kolla upp gång för gång.

Maystones konsert är 20 oktober.

Bild: Michael Joelsson

Fakta

Onsdagsklubben på O'Learys

15/9: Browsing Collection
22/9: The Bauer Quartet
29/9: Billquist & Babs
6/10: Marcus Mikanovic (Ivory Dogs)
13/10: Odd Colors
20/10: Maystone
27/10: Lasse & Lasse
3/11: Seasons Of Fall
10/11: Twilight Birds
17/11: Skitväder

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan