Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Omoraliskt att peka ut ovaccinerade

I olika massmedia runt om i landet har vi fått information om hur många patienter som vårdas på IVA (intensivvårdsavdelningarna) relaterat till Covid pandemin.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Under senaste tid har denna information ändrat karaktär. Numer inkluderar även informationen antal patienter som inte är vaccinerade mot nämnda sjukdom.

Det känns inte bra när en viss patientgrupp (icke vaccinerade) pekas ut som extra belastning på sjukhusen. I en av kvällstidningarna höjs också röster för att ovaccinerade gott kan betala sina sjukhuskostnader själva.

Annons

Vilka andra patienter kan vi i framtiden riskera att få se utpekade som kostnadsdrivande i vården?

Annons

Är det rökare? Är det rattonyktra? Är det personer från socioekonomiska svaga områden?

Kommer vi i framtiden kunna läsa om att det just nu vårdas x antal rökare, x antal trafikolyckor relaterade till alkohol eller x antal arbetslösa på sjukhusen?

Jag har full förståelse för den frustration sjukvårdspersonalen känner när det efter mer än ett års slit med pandemin, kommer in patienter som inte är vaccinerade. Ur ett moraliskt perspektiv är det helt förkastligt att peka ut en viss patientgrupp och på detta sätt skapa ett vi och dom samhälle.

Möjligen har inte informationen om fördelar med vaccinet nått ut tillräckligt, samtidigt kan konstateras att alla på grund av sjukdom eller andra orsaker inte kan vaccineras.

Roland Wanner

miljöpartist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan