Annons

Annons

Annons

Golf

The Masters har en grön kavaj – Trädetmästerskapet en rödvit, nu finns den hos Peder

Det finns olika kavajer inom golfen.

Vinnaren av The Masters får en grön sådan – det är en av golfsportens mest åtråvärda troféer.

Men även vinnaren av Trädetmästerskapet får en kavaj – en rödvit sådan.

Text

Vilken är snyggast? Den gröna kavajen som är segertrofén i The Masters (till vänster årets vinnare Hideki Matsuyama), eller den rödvita kavajen, som är segertrofén i Trädetgolfen (till höger årets vinnare Peder Kallin). Bild: TT Nyhetsbyrån/Privat.

Bild: Privat

Annons

Den 33:e upplagan av Trädetmästerskapet i golf avgjordes på Lidköpings GK den gångna lördagen. I tävlingen får golfare med någon form av anknytning till Trädet, orten som ligger mittemellan Falköping och Ulricehamn, delta.

En mycket fin bana mötte de 20 spelarna, dock påverkades banan av ihållande regn under dagen. Mot slutet av tävlingen stod det klarvatten på flera ställen och det var otroligt svårspelat.

Annons

Annons

Efter ett rafflande slut på tävlingen stod Peder Kallin, representerande Falköpings GK, som segrare. Han får nu njuta av segerns sötma, ”Trädetkavajen” och vandringspriset under ett år.

Peder Kallin blev årets Trädetmästare i golf och får nu ikläda sig den klassiska rödvita kavajen det närmaste året.

Bild: Privat

Peder tappade en del på de sista hålen, men lyckades ändå hålla alla andra bakom sig i tävlingen och slutade på fina 71 slag. Marcus Westermark, Falköpings GK, slutade på andra plats och Elin Ohlson, Ulricehamns GK, blev trea, båda på 73 slag.

Lagtävlingen vanns av Ellen Linder, Jonas Bodén, Elin Ohlson och Patrik Fröman med resultatet -12.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan