Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Regeringens miljardsatsar mot relationsvåld – kvinnojouren reagerar: ”Det är helt avgörande”

I budgetpropositionen för 2022 föreslår regeringen en rad åtgärder för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck. Det presenterade jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) under tisdagen.

– Det är helt och hållet avgörande för att vi ska kunna erbjuda ett långsiktigt och kontinuerligt arbete mot mäns mot kvinnor, säger Leona Larsson, verksamhetschef på Kvinnohuset Tranan i Skövde.

Text: 

– Det är helt och hållet avgörande för att vi ska kunna erbjuda ett långsiktigt och kontinuerligt arbete mot mäns mot kvinnor, säger Leona Larsson, verksamhetschef på Kvinnohuset Tranan i Skövde, om regeringens satsning för att bekämpa mäns våld mot kvinnor.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Det handlar om permanenta medel och statsbidrag, samt en reform för skyddat boende för våldsutsatta vuxna och barn. Förslaget omfattar åtgärder för att förebygga att våld utövas, stöd och skydd till utsatta samt skärpt lagstiftning när det kommer till att lagföra personer som utsatt sin partner eller före detta partner för våld.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan