Annons

Annons

Annons

Lidköping

Modellen anmäler Kinnaman igen – totalt tre utredningar igång

Lidköpingsmodellen Bella Davis anmälde skådespelaren Joel Kinnaman för våldtäkt.

Sedan anmälde Joel Kinnaman i sin tur Bella Davis för försök till utpressning.

Nu kontrar Bella Davis med ytterligare en anmälan mot skådespelaren – förtal, efter att Kinnaman ska ha skrivit och namngett henne i sociala medier.

Skådespelaren Joel Kinnaman anmäls nu även för förtal av Lidköpingsmodellen Bella Davis.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Skådespelaren Joel Kinnaman utreds för våldtäkt mot den svenska fotomodellen Bella Davis från Lidköping – men han har ännu inte delgivits misstanke om brott. Anmälan inkom i början av augusti, och gäller en händelse som ska ha inträffat i december 2018.

Enligt anmälan gäller det två våldtäkter som ska ha skett på ett hotellrum i New York. I en tidigare intervju kommenterade Bella Davis den misstänkta händelsen som följande:

– Andra gången grät jag och sa att jag inte ville. Han har förstört hela mitt liv och jag har haft svårt att jobba efter det här. Jag känner mig äcklig och vill inte gå ut eller gå på plåtningar. Han har tagit en del av mig som jag aldrig får tillbaka.

Annons

Annons

Men skådespelaren har tillbakavisat alla anklagelser och menar att det rörde sig om ömsesidigt sex. Han har inte delgivits misstanke om brott i nuläget. Joel Kinnaman har också anmält Bella Davis för trakasserier, vilket lett till att ett kontaktförbud utfärdats av en amerikansk domstol.

Samtidigt utreds Bella Davis, som anmält Kinnaman, för försök till utpressning.

Lidköpingsmodellen Bella Davis (foto: privat) förtalsanmäler skådespelaren Joel Kinnaman för inlägg han ska ha gjort om henne i sociala medier.

Bild: Camilla Bengtsson

Nu läggs ytterligare ett brott till utredningen – Bella Davis har anmält Joel Kinnaman för förtal. Det rapporterar Dagens Juridik.

Enligt anmälan gäller det inlägg som Joel Kinnaman har publicerat i sociala medier, där skådespelaren har skrivit att Bella Davis har trakasserat och hotat både honom och hans familj, som nu ska ha lett till anmälan om förtal.

Joel Kinnaman ska också ha namngett Bella Davis i ett av inläggen, enligt Dagens Juridik.

Annons

– Den bevisning vi har, både skriftlig och muntlig, är menar jag oerhört tydlig att han inte gjort sig skyldig till något brott. Anklagelserna är oerhört allvarliga. Och jag tycker man ska ha i minnet att anklagelserna mot min klient kom först efter att han polisanmält att hon utpressade honom, säger Joel Kinnamans advokat Johan Eriksson till Dagens Juridik.

Annons

Sammanlagt är det nu tre förundersökningar igång – en avseende våldtäkt, en avseende försök till utpressning samt ett om förtal. Samtliga förundersökningar leds av kammaråklagare Virpi Alajarva.

– Utredningen pågår i det som är rubricerat som våldtäkt. Därutöver har en motanmälan inkommit om försök till utpressning. Skådespelaren har även anmälts för förtal. Utredningen pågår och samordnas i de tre delarna. Vi är fortfarande i ett skede där fler utredningsåtgärder behöver genomföras innan det går att ha en uppfattning om vad som kan ha hänt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva vid Åklagarkammaren i Skövde som leder förundersökningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan