Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Bilia säljer anläggningar i Skaraborg till Bröderna Brandt

Bilia säljer ut sina Volvoanläggningar i Skaraborg till Bröderna Brandt Personbilar AB. Ägarskiftet ska ske vid årsskiftet.

— Det finns flera anledningar, vi har haft långa diskussioner med Volvo om hur vi kan samarbeta bättre och hitta gemensamma koncept, säger Anders Rydheimer, marknads- och kommunikationschef på Bilia.

”Vi har haft långa diskussioner med Volvo om hur vi kan samarbeta bättre och hitta gemensamma koncept, säger Anders Rydheimer, marknads- och kommunikationschef på Bilia. Bild: Bilia

Annons

Diskussionerna tog fart förra hösten efter att Volvo gått ut med att man inte längre ville ha kvar sitt återförsäljaravtal med Bilia, som överraskades av beskedet. Ett av skälen uppgavs vara att Volvo Cars vill satsa mer på försäljning direkt till kund.

— Sedan dess har vi haft långa samtal med Volvo om våra gemensamma ambitionsområden och kommit fram till hur vi ska skapa bättre förutsättningar för vår gemensamma affär. Vi har också pratat oss samman om var vi ska finnas representerade.

Annons

Annons

LÄS MER: Bilia efter chockbeskedet från Volvo Cars ”Vi ska hitta en lösning”

Det har mynnat ut i att Volvo Cars gett Bilia nytt förtroende för att fortsätta sälja nya Volvobilar och ha service på 34 anläggningar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.

Medan de fyra anläggningarna i Skaraborg säljs till Bröderna Brandt Personbilar AB.

Kunderna ska inte märka någon större skillnad, menar Anders Rydheimer.

Varför är inte Skaraborg intressant?

— Vi har mycket större verksamheter i Stockholm, Göteborg och Malmö exempelvis och vi vill optimera, se hur vi tillsammans kan bli mer effektiva.

Hur påverkar det här Skövde, Skara, Falköping och Mariestad?

– Jag tror inte att våra kunder kommer att märka någon större skillnad, den största skillnaden är att det kommer sitta en annan skylt på fasaden. Samma personal kommer att jobba kvar och alla ingångna avtal kommer att löpa på, säger Anders Rydheimer.

Han förklarar att det ligger ett stort analysarbete bakom beslutet att sälja anläggningarna i Skaraborg.

Annons

— Bröderna Brandt har länge sålt Volvobilar. Mycket av värdet i det här ligger också i personalen, så därför känns det extra kul att all vår Biliapersonal får fortsätta ta hand om Volvokunder.

Var kommer den närmaste Bilia-anläggningen för Skaraborgarna att finnas framöver?

— Det är nog någon av våra anläggningar i Göteborgsområdet, säger Anders Rydheimer, marknads- och kommunikationschef på Bilia.

Annons

Annons

Till toppen av sidan