Annons

Annons

Annons

Annons

Tävlingsdans

Äntligen danstävling inför publik igen för HV Dans

I helgen var HV-Dansarna i Växjö där det var den första tävlingen med publik på över ett och ett halvt år.

Gruppbild inför testtävlingen. Från vänster: Joel Lundberg, Malin Johansson, Aron Gredevall, Emma Nord, Elin Löfgren, Sofia Lundberg, Arvid Jönsson, John Engström, Simon Jansson och Emma Lilja.

Bild: Privat

Annons

En fantastisk känsla för alla inblandade. Det var en händelserik dag för dansarna från Falköping som presterade mycket bra. Under dagen genomfördes tre tävlingar, Jiversbuggen, Växjöbuggen GP och en testtävling.

I Jiversbuggen hade HV Dans totalt sex par som deltog i de olika tävlingarna allt från ungdom till vuxen. Alla dansarna tävlade i dansen bugg och först ut var William och Cornelia Klasson som dansade i klassen Bugg Ungdom, där slutade de på en fin sjundeplats. Därefter var det Aron Gredevall och Emma Lilja som dansade sig till sig en sjätteplats i klassen Bugg Junior C, just utanför finalen. Sist ut var John Engström och Emma Nord som slutade på en 19:e plats i klassen Bugg Vuxen C.

Annons

Två glada dansare, syskonen Cornelia och William Klasson.

Bild: Privat

Annons

Därefter var det dags för dagens andra tävling, Växjöbuggen. Där hade HV Dans fyra deltagande par där Aron och Emma tävlade i klassen Bugg Junior C och slutade på en fin femteplats.

Sedan entrade John Engström och Emma Lilja golvet igen i klassen Bugg Vuxen C och slutade på en elfteplats. Sist ut var två par som tog sig hela vägen till final i klassen Bugg Vuxen B/Bugg Junior A där Simon Jansson och Sofia Lundberg dansade sig till en femteplats och Arvid Jönsson och Elin Löfgren en fjärdeplats.

I testtävlingen där Svenska Danssportförbundet testade ett nytt system hade HV Dans fem par. I juniorklassen tog klubben hem två pallplatser, brons till Aron Gredevall och Emma Lilja i Junior C-finalen och i B-finalen tog Arvid Jönsson och Elin Löfgren hem guldet efter en mycket bra dans. I vuxenklassen dansade John Engström och Emma Nord i C-klassen där de slutade på en tolfteplats. I B-finalen slutade Simon Jansson och Sofia Lundberg på en femteplats och i A-klassen kom Joel Lundberg och Malin Johansson på en trettondeplats.

En mycket lyckad dag för alla HV Dansare som fick dansa många rundor efter ett långt tävlingsuppehåll. Nu tränar dansarna vidare inför nästa tävling i i Kumla i november och sedan avslutas året med SM i Uppsala den 11 december.

Testtävling B & DB Växjö

Bugg Junior: 1) Arvid Jönsson & Elin Löfgren, 9) Aron Gredevall & Emma Lilja

Annons

Annons

Bugg Vuxen: 13) Simon Jansson & Sofia Lundberg, 23) Joel Lundberg (DTC) & Malin Johansson, 48) John Engström & Emma Nord

Jiversbuggen, Växjö

Bugg Barn R/Ungdom R/Junior R: 7) William Klasson & Cornelia Klasson

Bugg Junior C: 6) Aron Gredevall & Emma Lilja

Bugg Vuxen C: 19) John Engström & Emma Nord

Växjöbuggen GP

Bugg Junior C: 5) Aron Gredevall & Emma Lilja

Bugg Junior B / Vuxen C: 11) John Engström & Emma Nord

Bugg Junior A / Vuxen B: 4) Arvid Jönsson & Elin Löfgren

Bugg Junior A / Vuxen B: 5) Simon Jansson & Sofia Lundberg

Aron Gredevall och Emma Lilja.

Bild: Privat

Emma Nord och John Engström.

Sofia Lundberg och Simon Jansson.

Bild: Privat

Malin Johansson och Joel Lundberg.

Bild: Privat

Elin Löfgren och Arvid Jönsson.

Bild: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan