Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Intensiv premiärhelg för Falköpings VK:s "nya" damlag

I helgen hade Falköpings VK:s A-lag på damsidan seriepremiär i division 2 mellersta västra.

I helgen drog seriespelet igång för Falköpings VK och det rivstartade med tre matcher på två dagar.

Bild: Privat

Annons

FVK har ett helt nytt A-lag den här säsongen efter att flera spelare valt att inte fortsätta efter fjolåret. I samband med detta valde klubben att flytta ner laget till divison 2 och samtidigt flytta upp hela nio spelare från damer B, vilket inneburit en rejäl föryngring i laget.

– Vårt fokus är nu att börja bygga ett lag, kommenterar Michael Erving och Jonas Kullenwall, som båda följt med spelarna från B-laget och numera ansvarar för den nya gruppen.

Annons

Annons

I helgen var det dags att känna på verkligheten med det nya laget. Tre matcher stod på schemat.

Först ut var lördagens möte mot VK Bjärke hemma i Frejahallen.

– Vi började med ett trevande första set där spelarna påverkades av mycket nerver och en tydlig ovana av matchsituation på grund av det långa uppehåll som pandemin medfört. Allt eftersom matchen gick jobbade vi oss åter in i tryggheten på planen, säger FVK-tränarna.

Det räckte dock inte hela vägen och matchen slutade 1–3 (13–25, 22–25, 25–19, 16–25).

Söndagens matcher avgjordes Mariebergshallen i Karlstad. Först mot ett starkt hemmalag i form av Karlstad, som vann med 3–0 i set (25–20, 25–11, 25–19).

Men det fanns ändå positiva bitar att ta med sig för FVK.

– Spelarna började hitta varandra bättre i både block och anfall samtidigt som mottagningen i serve gick i rätt riktning. Karlstad kunde dra ifrån vid ett par tillfällen när vi fastnade i vissa rotationer.

I sista matchen mot Lindesberg B hade Falköpingstjejerna fått upp ångan ordentligt och kunde spela sitt egna spel med stor glädje och lugn, vilket resulterade i att de aldrig släppte taget om matchen som slutade 3–0 till Falköping med siffrorna 26–24, 25–16, 25–15.

Det var endast i slutet av första set som Lindesberg var nära att plocka hem setet med en tung serve, men FVK-laget hjälptes åt och lyckades tillsammans återta ledningen och vinna setet.

Annons

Annons

En FVK-spelare som stack ut i helgens alla matcher var Sofia Jannesson som med stor närvaro och lugn skapade en trygghet i laghet vilket var avgörande för slutresultatet.

Hon var dessutom lagets stora poängmaskin framför allt i matchen mot Lindesberg där hon satte oerhörd press på motståndarna från vänsterflanken.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy