Annons

Annons

Fortsatt kokning – vattenreservoar har klorerats

Kättilstorpsborna får fortsätta att koka sitt dricksvatten. Under natten till onsdagen har reservoaren i Vartofta/Åsaka klorerats, för att eventuella bakterier ska försvinna, uppger kommunen på sin hemsida.

Kättilstorpsborna rekommenderas att fortsätta att koka sitt dricksvatten.

Bild: Stefan Persson

Annons

VA-avdelningen har hittills tagit 18 prover på vattnet. De har varit tjänliga eller tjänliga med anmärkning. På grund av detta uppmanas boende med kommunalt vatten i Kättilstorp att för säkerhets skull fortsätta att koka sitt dricksvatten.

Delar av vattenledningsnätet i Kättilstorp spolas nu för att öka omsättningen av dricksvattnet. Senare under veckan ska fler prover tas, för att man ska kunna få en tydligare bild av var problemet med bakterier i vattnet uppstår och om det man har gjort för att motverka detta har hjälpt.

Att vattnet innehöll bakterier upptäcktes i slutet av förra veckan. Det är koliforma bakterier, det vill säga jordbakterier, som har hittats i vattnet.

På fredag kommer kommunen med en ny uppdatering om vattnet. På kommunens hemsida finns instruktioner om kokning och hur vattnet kan användas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy