Annons

Annons

Kättilstorpsborna uppmanas att fortsätta koka vattnet

Vattnet i Kättilstorp är nu godkänt som dricksvatten igen, men två prover som togs i helgen var tjänliga med anmärkning. Därför rekommenderas fortsatt kokning av vatten som ska drickas.

– Vi misstänker att vi haft någon typ av bakterie i nätet och att den kanske är på väg bort, säger Adela Kapetanovic, VA-chef i Falköpings kommun.

Uppmaningen är att Kättilstorpsborna ska koka vattnet för säkerhets skull.

Bild: Arkivbild, Annakarin Björnström

Annons

I förra veckan gick Falköpings kommun ut med en kokningsrekommendation till de boende i Kättilstorp som har kommunalt vatten. Det hade då hittats koliforma bakterier i vattnet.

I fredags och lördags togs tio nya vattenprover, som nu har analyserats. Åtta av dessa, bland annat ett prov som togs där vattnet tidigare var otjänligt, visade att dricksvattnet är tjänligt. De resterande två proverna visade att dricksvattnet är tjänligt med anmärkning. Det fanns låga halter av koliforma bakterier i vattnet.

Vattnet är godkänt att dricka, men kommunens VA-avdelning rekommenderar ändå fortsatt kokning, som en säkerhetsåtgärd.

Det har tagits ytterligare vattenprover under söndagen och måndagen. Kommunen inväntar nu analysresultaten och kommer sedan att uppdatera informationen om vattnet under onsdagen. På kommunens hemsida finns utförligare information om hur man kan använda vattnet och hur det ska kokas på ett säkert sätt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy