Annons

Annons

Insändare
Tack till polisen och riddaren som stoppade cykeltjuven

I lördags blev jag bestulen på min nya fina elcykel, då jag var i kyrkan och lyssnade på deras lördagsmusik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Nu har solen lyst lite extra på mig, tack vare en vaksam och handlingskraftig man. Han såg en annan man bärandes på min cykel utanför Cervera, vilket väckte hans misstanke om att det var en stöld på gång. Eftersom cykeln är tung, ställde tjuven den vid ett plank bakom Cervera för att hämta den senare. När tjuven kom tillbaka, var cykeln borta. Min ädle riddare hade då tagit hand om cykeln och låst in den för säkert förvar i sin källare. Därefter ringde han polisen och Racer-depån där cykeln inhandlats.

Läs mer: Fulla studenter fick köras hem

När jag på måndag förmiddag klev in på Racer-depån med mina kvarvarande cykelsaker, fick jag en glad överraskning. Den ädle riddaren kontaktades och fick bekräftat att jag var den rättmätige ägaren.

Annons

Efter ett besök på Polisstationen, kunde jag hämta min cykel. Jag hann bara hem för att parkera bilen, innan polisen ringde och bad mig komma och hämta den. Bor man högt upp på Mösseberg, tar det lite tid att gå ner till centrum. Istället kom poliserna till mig med cykeln och jag kunde sätta cykelnyckeln i låset och köra in den i garaget.

Annons

Ett stort fång rosor till min ädle rättrådige riddare och till de snabbt agerande poliserna. Civilkurage gör gott!

Larjsa

Läs mer: Insändare: Såg du elcykeltjuven?

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy