Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Stark laginsats av FVK:s damer

I helgen fortsatte resan för Falköping VK:s damer i division 2 mellersta västra.

Falköpings VK besegrade KFUM Jönköping på bortaplan med 3–0 i set i lördags.

Bild: Privat

Annons

Under lördagen mötte laget KFUM Jönköping i Ungdomens Hus i Jönköping. FVK tog kommandot från start och hade redan efter fjärde servebytet gått upp till 22 poäng tack vare tunga servar från både Sofia Janneson och Emilia Andersson som tillsammans servade hem 20 poäng. Setet slutade 25–5 till FVK.

I andra set blev det desto jämnare och Jönköping började spela tuffare och utan misstag samtidigt som FVK:s damer inte riktigt fick till samspelet på plan. Efter två time-outer vid ställningen 9–9 respektive 10–16 kunde tjejerna hitta tillbaka till sitt eget spel och slutligen ta hem andra set med 25–17.

Annons

Annons

Mycket tack vare passare och lagkapten Sofia Larsson som gick in och servade hem tio raka poäng ända fram till setvinst.

Bild: Privat

I tredje set släppte FVK aldrig in Jönköpingslaget i matchen. Trots att motståndarna hela tiden hängde på, kunde Falköping hålla ledningen i hela setet och slutligen ta hem totalsegern med 25–18 i sista set

– Idag kunde vi se en riktigt stark laginsats där alla hjälpte till och kämpade för varje boll. Det är svårt att peka ut någon speciell spelare när alla håller en så hög nivå men en spelare som stack ut var vår center Emilia Andersson. Hon hade genomgående en stark serve och ett riktigt bra öga för matchen vilket gjorde att hon läste motståndarna och skapade mycket i både anfall och försvar, säger tränarna Jonas Kullenwall och Michael Erving efter matchen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy