Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

FVK:s herrlag i full gång med säsongen

Det har varit en hektisk start på hösten för Falköpings VK:s unga herrlag med ett par SM-slutspel samt ett mästerskap.

Dessutom har de hunnit med tre helger med dubbelmöten i division 2 mellersta.

– Vi har tappat åtta spelare av olika anledningar från förra säsongen och håller på att bygga ett nytt herrlag, säger tränare Hasse Kardell på klubbens hemsida.

Falköpings VK har hittills spelat sex seriematcher i division 2. Foto: Falköpings FK

Annons

Uppstarten på säsongen – när alla äntligen fick vara med och träna – blev en rivstart. USM i Jönköping, JSM i Södertälje samt U16-mästerskapet på hemmaplan i Falköping var inbokat och i träningsgruppen fanns det grabbar till alla tre tillfällena. En av dem deltog till och med i samtliga tre turneringar.

– Det blev inte så mycket tid över till att spela ihop herrar A, fortsätter Hasse.

Annons

I början av oktober var det dags för seriepremiär. I första matchen lyckades man pressa Habo:s B-lag till en femsetsmatch och fick till slut med sig en poäng.

Annons

Kort vila efter en lång match och nästa motståndare Block VK stod för motståndet. Ett gäng rutinerade spelare på andra sidan nätet och ett ganska slutkört Falköping resulterade i ytterligare en förlust, denna gång med 0–3.

Helgen därpå bar det av till Örebro för två matcher. Återigen en stentuff första match mot Örebro och återigen ett snöpligt nederlag med 2-3. Därefter blev det även förlust mot Trollhättan med 1–3.

Tredje matchtillfället avklarades i söndags. Även den här gången mot mot Habo (0–3) och Block (1–3) – i Habo.

– Nu har vi ett par veckor på oss att spela ihop oss ordentligt. Vi ska även försöka dela upp träningarna lite bättre. Vi tittar på att skapa ett par olika grupper där vi kommer kunna utveckla de olika kompetensnivåerna i laget. Vi har fått en hel del nya grabbar, både på seniorsidan men främst i den yngre gruppen. Vi ökar antalet killar hela tiden i FVK, det är fantastiskt, avslutar tränare Hasse Kardell.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy