Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Vänstern i Falköping: Vår kompass har inte ändrat riktning

Bakgrunden till dagens politiska samarbete är att kommunen befann sig i en djup politisk kris. Vi blev inbjudna att ingå i en politisk majoritet för att nå en lösning.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Tove Svensson

Annons

Svar på om vänstern har förlorat sin kompass.

Vi står långt ifrån borgerliga partiers syn i många frågor, men i detta fall hade vi kommunens väl för ögonen. Vi har inte förlorat vår ideologiska kompass, och den har inte ändrat riktning.

Annons

Däremot anpassar vi politiken efter den politiska verkligheten, här och nu.

Annons

Vi har varit tydliga med att inga marknadsliberala experiment ska sjösättas med våra tre mandat. Vi stävar mot att skolan skall bli mer jämlik och att den tillgodoser alla elevers rätt till utbildning. Med våra få mandat kan vi inte införa 6 timmars arbetsdag inom äldreomsorgen, trots att vi vill det. Vi vill införa samtliga åtgärder som omnämns i insändaren, men som den politiska majoriteten ser ut idag så kommer det bli en tuff debatt. Vi är inte villiga att utsätta vår kommun för högerliberala experiment som det skulle innebära. Vi är exempelvis inte villiga i att förhandla om mer privatisering inom välfärden för att få bort minutstyrning. Vi ser fram emot valet 2022 och självklart kommer vi ställa tuffare krav på välfärdsreformer om vi sitter i kommande majoritet. Just nu har vi 3 mandat men vi önskar så klart förtroende för fler.

Alla dom förslag du nämner är sådant vi kommer jobba med om vi skulle få bestämma helt.

Så nej vi har inte tappat vår kompass. Vi har hållit det vi lovade vid ingången av vårt majoritetsamarbete. Kommunen ska förvaltas till nästa val, inga marknadsliberala experiment ska genomföras utan enbart det vi gemensamt kommit överens om.

Nedan följer några exempel som vi haft extra fokus på:

- Mer pengar till förskolan

Annons

- Mer pengar till arbetsmarknadsåtgärder.

- Pengar för att motverka ensamhet i äldreomsorgen

Annons

Mer om vår insats i den politiska majoriteten kommer såklart diskuteras i kommande radiosändningar.

Vi från Vänsterpartiet Falköping tackar att du lyssnar och kommer med synpunkter så att vi kan bli bättre och mer tydliga.

Vänsterpartiet Falköping kommunfullmäktigegrupp

Annons

Annons

Till toppen av sidan