Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Dubbelseger för FVK:s damer

Helgens insats för Falköpings VK:s damer i division 2 mellersta västra resulterade i två segrar i Habo sporthall.

Falköpings VK fick jubla vid helgens seriesammandrag.

Bild: Privat

Annons

Första matchen mot Habo var en riktig rysare där det var mycket jämnt och båda lagen hade möjlighet att ta hem både andra och tredje set. I slutet av båda dessa set hade Habo setbollar vid 24–22

Detta till trots lyckades FVK behålla lugnet, ta tillbaka serven och ta hem båda set med 26–24, mycket tack vare en stark och stabil serveinsats från lagets passare Sofia Larsson som i båda set avslutade med serven i de sista fyra poängen.

Annons

Annons

Bild: Privat

Match nummer två mot Västra Ämtervik visade på en helt annan matchbild där Falköpingstjejerna hade svårt att hitta sin rytm i spelet.

Trots att Falköping var det anfallsmässigt tyngsta laget visade Västra Ämtervik på en näst intill ostoppbar vilja att alltid plocka upp bollen och returnera den tillbaka. Detta gjorde att FVK förlorade första set, mest på grund av egna misstag.

I resterande set lyckades dock laget återta sitt lugn, börja spela sitt egna spel och därigenom utnyttja den riktiga tyngden i sitt anfall. Mycket tack vare den servesvit som Linnea Backlund genomförde då laget efter ett jämnt andra set, vid ställningen 16–15 till FVK, servade hem åtta viktiga poäng, vilket tog laget från 16 till 24 poäng.

– Återigen ser vi en riktigt stark laginsats där alla hjälper till och kämpar för varje boll. Dagar som dessa märker vi dock av vikten av erfarenheten hos de äldre spelarna som kan gå in och skapa det lugn som krävs för att hitta tillbaka till det egna spelet, kommenterar FVK:s tränare Jonas Kullenwall och Michael Erving efter matchen.

Bild: Privat

Annons

Annons

Fakta

Matchfakta

Habo-Falköpings VK
0–3 (15–25, 24–26, 24–26)

Västra Ämtervik-Falköpings VK
1–3 (25–22, 17–25,, 20–25, 18-25)

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy